Så er det afgjort: Peter Rahbæk Juel stiller op som borgmesterkandidat i Odense

Efter at have sovet på det meldte Peter Rahbæk Juel ud lørdag, at han stiller op som borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Odense.

- Det er med et sug i maven, at jeg tager en så stor beslutning, der kan komme til at forandre mit og familiens liv. Derfor skulle vi lige se hinanden i øjnene og mærke efter om det var de rigtige beslutning, og det er også godt lige sove på det en ekstra gang. Og jeg har en vis æresfrygt over for opgaven, siger Peter Rabæk Juel og tilføjer:

- Jeg har det motto, at politik laves bedst med ørerne. Vi skal være gode til at lytte. Vi skal lytte til borgerne og vi skal lytte til medarbejderne. Vi skal ikke bare fare frem og sige, at nu har vi de rigtige beslutning til det hele, vi skal åbne op og lytte, siger Peter Rabæk Juel.

Siden Anker Boye sent torsdag aften bekendtgjorde, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg, har Peter Rahbæk Juel været på tale som den oplagte afløser.

Og lørdag traf han så beslutningen om, at han vil stille op, når Socialdemokraterne skal vælge ny borgmesterkandidat i april.

Han har allerede opbakning fra Anker Boye og flere andre i Socialdemokraternes byrådsgruppe.

Peter Rahbæk Juel begyndte i politik i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, hvor han var næstformand en periode og medlem af landsforretningsudvalget fra 2000 til 2004.

Fra 2004 til 2006 var han formand for Frit Forum i Odense.

Han blev medlem af byrådet i 2006, hvor han var gruppeformand til 2008, da han blev ældre- og handicaprådmandrådmand som afløser for Søren Thorsager, der trådte ud af byrådet.

Senere blev han social- og arbejdsmarkedsrådmand - en post han mistede i rådmandsrokaden efter valget i 2013, selvom han fik 2358 personlige stemmer - mere end en fordobling i forhold til valget 2009.

Der blev ikke plads til ham som rådmand, fordi de Radikale gjorde krav på en rådmandspost for at støtte Anker Boye som borgmester.

Han er p. t. sekretariatschef for det fynske erhvervsnetværk Byg til Vækst.

Peter Rahbæk Juel er oprindelig fra Skjern, men flyttede til Odense for at studere historie og samfundsvidenskab på SDU.

Han har sat skrivning af speciale i sit hovedfag i bero på grund af den politiske karriere, mens bifaget er afsluttet.

Han er gift og har to børn med Christina Juel, som er tidligere byrådsmedlem.