I det fynske folks tjeneste

Så må der stemmes

Hvem skal være borgmester i din kommune? Det kan du være med til at bestemme, allerede fra på tirsdag d. 20. august. Venstres Ungdom vil bruge anledningen til at få flere unge til at stemme ved kommunalvalget.

VU'erne I Odense vil tyvstarte valgkampen med få de første unge vælgere op og sætte kryds på den første dag, hvor det er muligt at stemme.

Ved de seneste valg er valgdeltagelsen for unge-vælgere faldet og faldet. Det vil VU Odenses byrådskandidat, Christoffer Lilleholt, prøve på at gøre noget ved.

- Man kan brevstemme til det kommende byrådsvalg allerede fra på tirsdag d. 20. august på Borgerservice, og det har jeg tænkt mig at reklamere for, siger Christoffer Lilleholt.

Man kan brevstemme på alle landets Borgerservice fra på tirsdag. Selve valgdagen er den 19. november.

- For unge med en presset hverdag med skole, sport, venner og lektier kan nogle lade være med at stemme fordi de ikke har tid. Det her er en rigtig god mulighed for unge til at stemme når de kan og ikke kun på en bestemt dag, siger Christoffer Lilleholt.

Mange kommuner forbereder i øjeblikket, hvordan de skal få flere unge til at deltage ved kommunalvalget. Flere af dem overvejer at indsætte rullende valglokaler i form af valgbusser, der kan køre ud til for eksempel ungdomsuddannelserne.