I det fynske folks tjeneste

Sådan kommer du frem når TBT lukker

Om få måneder åbner Odins Bro og Thomas B. Thriges Gade lukker. Mange trafikanter skal indstille sig på at finde nye ruter. En ruteplanlægger viser muligheder og begrænsninger, når der kommer bro og letbane og en gade lukker.

05:46

1 af 2

Odense forandrer sig radikalt de kommende år, og det får betydning ikke mindst for trafikanterne, som skal vænne sig vejarbejde, gadelukninger og ensretninger.

Derfor har Odense Kommune lavet en ruteplanlægger, der på et interaktivt kort viser, hvordan man som cyklist eller bilist kommer frem nu og de kommende 10 år, når lukningen af Thomas B. Thriges Gade er gennemført, og når byen har fået en letbane.

- Vi vil gerne være med tryghed, og hjælpe folk med nemmere at kunne navigere rundt i byen, når vi for alvor går i gang med at lave om, siger kontorchef Dorrit Gundstrup fra Trafik og Anlægskontoret i Odense Kommune.

På ruteplanlæggeren er det muligt at vælge at få vist ensretninger, vejlukninger, svingrestriktioner og gennemkørselsforbud vist på kortet. Når man har indtastet sit start- og slutsted får man beregnet en gennemsnitlig transporttid, og på den måde kan man finde ud af, om man får længere eller kortere rejsetid, når Odins Broen er åbnet eller Thomas B. Thriges Gade lukket.

Ruteplanlæggeren bliver løbende opdateret, i takt med at der sker ændringer i vejnettet.

Skriv gerne herunder, hvad omlægningerne i byen betyder for din daglige transporttid.

Prøv ruteplanlæggeren her