Sådan skal det nye OUH se ud

Det bliver konsortiet Medic OUH, der skal være totalrådgiver på det nye supersygehus til 6,3 milliarder. Arkitektonisk skal sygehuset tage udgangspunkt i det nuværende universitet.

På et pressemøde tirsdag blev konsortiet præsenteret og tegninger og modeller for det nye OUH vist frem.

Ambitionen for det nye sygehus er at sætte patienterne i centrum,  skabe et forskningsmiljø i international særklasse og et unikt center for undervisning.

Smalle bygninger i få etager skal få patienterne til at føle sig velkomne og byggeriet skal være lyst og luftigt og spille sammen med både det nærliggende universitet og den omkringliggende natur.

Byggeriet kommer til at bestå af et nyt universitetshospital og Syddansk Universitet SUND og sammen skal de to komplekser skabe nye sammenhænge mellem sundhed og uddannelse.

SUND skal opføres så det bliver en videreførelse af arkitekturen på SDU. OUH bliver delt op i såkaldte akser med en vidensakse, kliniske klynger og behandlingsbygninger.

Fleksibelt byggeri

Lokalerne bliver indrettet så de kan bruges til mange forskellige formål og kan indrettes efterhånden som nye behandlingsmetoder bliver mulige. Samtidig bliver det muligt at lave nye tilbygninger i fremtiden så de falder naturligt ind i den valgte arkitektur.

Akutte patienter vil blive modtaget i en Fælles Akut Modtagelse(FAM) og her vil patienterne blive diagnosticeret og eventuelt behandlet eller blive sendt videre til andre afdelinger.

Efter planen skal første spadestik til det nye OUH tages i 2015 og byggeriet ventes færdigt i perioden fra 2018-2021. 

 

Tre i finalen

Medic OUH består af flere forskellige arkitektfirmaer og rådgivende ingeniører. Konsortiet blev i kamp med to andre finalister valgt efter langvarige forhandlinger og vurderinger. 

Medic OUH består af:

KHR Arkitekter A/S
White Arkitekter A/S
White Arkitekter AB
Dall & Lindhardtsen A/S
WSP Sverige AB
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Oluf Jørgensen A/S
samt en række underrådgivere

Læs mere på nytouh.dk