Særlig gæst på ni år var med til rejsegilde på Nyt OUH

Der blev mandag afholdt rejsegilde på Nyt OUH i Odense. Blandt gæsterne var den pige, der tog det første spadestik til hospitalet.

Murene er rejst, og taget lagt, og dermed kunne et rejsegilde mandag markere endnu en milepæl for det nye Odense Universitetshospital.

Blandt bygherrer, leverandører og en enkelt minister var også en særlig og ganske ung gæst. Den dengang fireårige Silje Bruun Nyholm Larsen var nemlig med, da det første spadestik til hospitalet blev taget for fem år siden.

Nu er hun ni år og var denne gang inviteret til sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V) at lægge en af de sidste brikker i den færdige model af hospitalet.

Men det var nu den rigtig model, der imponerede den unge dame mest. 

- Fra at det var en mark og så til nu. Det er meget vildt, at man kan det, siger Silje Bruun Nyholm Larsen.

Silje Bruun Nyholm Larsen var fire år gammel, da hun tog det første spadestik.
Silje Bruun Nyholm Larsen var fire år gammel, da hun tog det første spadestik.
Foto: Arkivfoto

Flere år forsinket

Dagen er da også værd at fejre, for det har ikke været uden problemer at komme hertil. Selvom det cirka 284.000 kvadratmeter store sygehus begynder at tage form, er det noget senere end den oprindelige plan.

Her lød det, at sygehuset ville stå klar til brug i 2020. Men budget, entreprenørudfordringer, en coronapandemi og forsinkede leverancer har udskudt tidsplanen ad flere omgange.

Tidsplanen er skredet af flere omgange for Nyt OUH, men legomodellen står klar i fuld figur.
Tidsplanen er skredet af flere omgange for Nyt OUH, men legomodellen står klar i fuld figur.
Foto: Anders Høgh

Derfor står Nyt OUH ifølge den seneste tidsplan nu klar til overdragelse i august 2023. Efterfølgende vil der være en indkøringsperiode, hvor bygninger og anlæg bliver klargjort og stresstestet.

Det betyder, at sygehuset reelt først er klar til at tage imod patienter tidligst i foråret 2024. 

Tilfredsheds trods flere udfordringer

Og er det så det supersygehus, man drømte om, efter så mange år i støbeskeen og under indflydelse af et stramt budget?

Det mener regionsrådsformanden.

- Man kan jo altid ønske sig mere, større og flere funktioner. Sådan er det i sundhedsvæsenet. Jeg tænker, at de fleste også kan genkende det, hvis de har bygget noget til sig selv. Men når jeg ser på det hospital, vi får, så bliver det et fantastisk godt hospital, siger Stephanie Lose. 

- Det bliver sammenbygget med universitetet og skaber virkelig en indsprøjtning i vores sundhedsforskning og det, der skal komme patienterne til gavn. Der vil være moderne rammer for patienterne og gode faciliteter for vores medarbejdere. Ja, det tænker jeg, vi kan være rigtig godt tilfredse med.