Samme gerningsmand bag tre røverier i Odense

Fyns Politi mener, at den samme gerningsmand har stået bag tre røverier begået på Fyn.

Røveren slog til mod Kiwi i Vissenbjerg den 4. september, mod Danske Bank i Tarup Centret i Odense den 9. september og mod Kiwi i Kirkendrup den 4. oktober.

Det er blandt andet mandens karakteristiske høje statur, der sammen med hans handlemåde, har fået politiet til at drage den konklusion, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Er mere eller mindre skaldet

20140909 rover

- Det er flere ting, som gør, at vi tror, der er tale om samme gerningsmand - blandt andet hans højde, som vidner beskriver som mellem 190 og 200 cm. Men også det faktum, at han under alle røverierne truede de ansatte med en køkkenkniv. Det tyder på samme gerningsmand, siger politikommissær Carsten Arentoft fra Fyns Politi.

Fyns Politi fremhæver også en anden ting ved gerningsmanden, der ifølge politiet meget karakteristisk:

- Manden er helt skaldet eller har formentlig kun yderst lidt hovedhår, skriver Fyns Politi..

Under røveriet mod Danske Bank bar gerningsmanden ikke noget på sin isse, og på billederne fra banken er det helt tydeligt, at han er mere eller mindre skaldet.

Ikke kendt i registre

Politiet sikret sig spor, som gør, at politiet med stor sandsynlighed kan sige, at gerningsmanden ikke i forvejen står i politiets registre.

- Jeg vil ikke i detaljer komme ind på, hvilke spor der er tale om, men jeg vil blot konstatere, at vi har en stærk formodning om, at gerningsmanden ikke tidligere har været i politiets søgelys, siger Carsten Arentoft.

Var ikke stedkendt

Efterforskningen viser, at røveren ikke kendte gerningsstederne godt i forvejen.

Den afdeling af Danske Bank, han valgte at gå begå røveri mod, er nemlig pengeløs. Under røveriet mod Kiwi i Vissenbjerg løb han nemlig i første omgang i den forkerte retning ud af butikken efter røveriet.

Efter røverierne mod de to Kiwi butikker stak gerningsmanden af i en bil.

Efter røveriet mod Danske Bank har flere vidner set gerningsmanden flygte fra Tarup Centret på en knallert, der var sort bagpå og grå foran - muligvis var der også noget rødt på den. Den larmede meget og havde sandsynligvis monteret en såkaldt tun udstødning, der syner større end en almindelig udstødning.

Røde mærke i nakken

0611 gerningsmand, røveri Kiwi 04102014

Under røveriet mod Kiwi i Kirkendrup fangede et overvågningskamera et billede af gerningsmandens blottede nakke. Den havde et meget karakteristisk rødt mærke - muligvis et sår, noget akne eller måske et modermærke.

- Mærket er meget tydeligt på billederne. Vi ved selvfølgelig ikke, om mærket stadig er der, men i starten af oktober var det i hvert fald både meget tydeligt og synligt, siger Carsten Arentoft.

I Station2 Efterlyst torsdag den 6. november fortæller politikommissær Carsten Arentoft mere om de tre røverier og viser videoklip med gerningsmanden. Det er klokken 20.50 på TV 2.

Oplysninger om røverierne til Fyns Politi på telefon 114 eller 6614 1448.