I det fynske folks tjeneste

Sanne kalder til kamp mod ensomhed: Inviterer alle til jul

Står det til Sanne Juel Egelund, skal ingen holde jul alene. Derfor inviterer hun til juleaften for alle, der har brug for selskab.

00:29

For Sanne Juel Egelund fra Odense så juleaften ud til at blive en afdæmpet affære. Kun hendes mor og Sanne selv stod på gæstelisten, og det gav anledning til en god idé:

Hvorfor ikke inviterer alle, der mangler et sted at holde jul?

Min familie er lille og mange ender er blevet brændt.

Sanne Juel Egelund

- Der er mange, der er ensomme i Danmark. Hvis jeg kan bidrage til at give dem en god oplevelse, så vil jeg gøre det, fortæller Sanne Juel Egelund.

Idéen blev til et samarbejde med selskabsrestauranten Birk & Conrad i Odense, der stiller mad og lokaler til rådighed.

Sanne Juel Egelund valgte at poste en invitation til sit arrangement som opslag på Facebook. Et opslag, der siden er blevet delt 203 gange.

Har selv oplevet ensomhed

Sanne Juel Egelund håber, at arrangementet kan samle en masse forskellige mennesker.

- Ensomhed findes blandt både unge og gamle. Jeg håber, at der kommer både kontanthjælpsmodtagere, mellemledere og direktører. Alle kan have brug for selskab, fortæller hun.

Læs også Ung i krise: Ny rådgivning vil hjælpe

Og skulle man være nervøs ved tanken om at holde juleaften med fremmede mennesker, så har Sanne Juel Egelund også tænkt på dét. Derfor tager hun udgangspunkt i sin egen erfaring med ensomhed.

- Jeg starter med at byde velkommen og fortælle min egen historie. Min familie er lille, og mange ender er blevet brændt. Nogle kan ikke rigtig snakke sammen mere, og det giver en masse dilemmaer. Derfor tænkte jeg, at den her løsning var god, forklarer hun.

Vil man med til Sanne Juel Egelunds juleaften, koster hele herligheden kun 150 kroner, der kun skal betales, hvis man har råd.

Se hele interviewet med Sanne Juel Egelund her:

05:38

Sanne Juel Egelund fortæller, hvorfor hun inviterer alle til jul.

Luk video