I det fynske folks tjeneste

Sanseoplevelse: Momentum og Magnus forvandler Odense by

Teater Momentum i Odense har slået dørene op for vandreforestillingen "Stedsans", der som noget helt nyt bruger byens rum som scene.

00:25

Foto: Dag Jenssen

1 af 2

Som en slags levende installationskunst bliver 100 tilskuere guidet rundt til 17 små kunsteriske scener, der rummer alt fra streetart og balletdans til saxofonspil og blæsere, og alt derimellem.

Publikum bliver bedt om at tage det varme tøj på, og når de ankommer til teater Momentum klokken 19 begynder forestillingen "Stedsans" med en kort velkomst fra den kunstneriske leder Geddy Aniksdal og herefter forsætter vandreforestilling udendørs til fods.

Med en guide i for- og bagtrop bliver de 100 gæster vist rundt mellem de 17 installationer. Turen varer i alt 90 minutter. 

  Foto: Dag Jenssen

Arrangørerne selv kalder det en hyldest til Odense, hvor tilskuerne udsættes for en lang række kunstneriske udtryk gennem en vandring rundt i kendte og mindre kendte afkroge af centrum.

Ti-årige Magnus: Det er fedt

En af skuespillerne er ti-årige Magnus Torp Due Krintel. Han er skuespiller hos Fjordagerscenen og har fire roller i "Stedsans": Han er fiskehandler, skraldespandsmand der skal op af en skraldespand og skræmme folk, klovn og en dreng der spiller badminton ud over en balkon.

Magnus har spillet skuespil siden han var fire år gammel, men det er første gang han laver gadeteater.

- Det er meget anderledes. Jeg synes det er meget sjovere, at være med i gadeteater fordi man skal fra station til station og man skal tæt på.

- Og der er mange sjove mennesker man kan møde. Jeg synes bare det er fedt, siger Magnus.

Dansescene i p-kælder

Parkeringskælderen under Superbrugsen er lavet om til en dansescene med balletdansere og trappeopgangen til Sankt Anne Plads er forvandlet til en rytmisk, dansende sammensmeltning af streetart. 

Når turen er overstået vender flokken tilbage til teatret og bliver budt på suppe i teatersalen. Og dermed også det eneste tidspunkt, hvor gæsterne reelt set er tæt på en fysisk scene som vi kender den. 

Forestillingen "Stedsans" har allerede været en stor succes i Norge, og derfor har kunstnerkollektivet by Proxy inviteret ophavskvinden Geddy Aniksdal til Odense. Sammen med 100 frivilligere og Momentum forvandler de hver aften Odenses gader til små sprudlende forestillinger.

Stedsans kan opleves for sidste gang onsdag.

  Foto: Dag Jenssen