SDU laver videnskabssite for børn

Syddansk Universitet lancerer landets første online videnskabssite for børn, hvor forskere giver børn indblik i videnskabens forunderlige verden.

På Syddansk Børneuniversitet Online kan lærere og elever i 4.-6. klasse se filmede forelæsninger, forskerportrætter og korte dokumentarfilm.

Der er også tilhørende undervisningsmateriale inden for så forskellige fagområder som nanoteknologi, koldkrigshistorie og dyreetik.

Støtte fra den Europæiske Socialfond

Sitet markerer afslutningen på projekt Syddansk Børneuniversitet, hvor forskere fra SDU med støtte fra den Europæiske Socialfond har besøgt skoler i Syddanmark med særligt tilrettelagte børneforelæsninger.

Det er forskningskommunikationscentret Center for Kunst og Videnskab fra Syddansk Universitet, som står bag udviklingen af sitet.

- Det har fra begyndelsen været vores ambition at sikre Børneuniversitetet så langt et liv som muligt. Herunder at projektets omfattende materiale og de mange erfaringer kommer flest muligt mennesker til gode. Det føler jeg er lykkes med denne hjemmeside, som giver børn og lærere over hele landet mulighed for at få forskningen ind i klasseværelset som et supplement til den øvrige undervisning, siger centermedarbejder og billedkunstner Mikkel Larris.

Den nye portal er blevet taget godt imod. Diana Christensen er lærer på Marslev Skole, og hun er imponeret over det nye videnskabssite.

- Folkene bag sitet har været gode til at formidle "forsker-stof" til "børnesprog". Den skriftlige information til læreren er kort og præcis, og vælger man at bruge film og oplæg i sin undervisning, er det lige til at gå til. Dejligt, siger Diana Christensen

Læs mere