SDU smed tre studerende ud efter fejl

Catharina Andersen røg ud af sit studie og fik en regning på 11.000 kroner pga. fejl fra SDU’s side

Mindre end en måned efter tre unge studerende var begyndt på cand.merc.-studiet på SDU, fik de pludselig at vide, at de ikke længere var indskrevet på uddannelsen. Årsagen var, at de ikke havde indsendt den nødvendige dokumentation til SDU. Problemet var bare, at SDU bedt om dokumentationen i en mail sendt til den mailadresse, der var knyttet til deres tidligere uddannelsessted. En mail, det tidligere uddannelsessted i mellemtiden havde nedlagt, da de tre var stoppet for at starte på SDU,

I første omgang havde SDU informeret dem om, at de ikke behøvede at indsende dokumentationen, da SDU selv ville hente den, men da de kom fra EAL, kunne SDU alligevel ikke hente de nødvendige oplysninger. Det skriver SDU til de tre på deres på det tidspunkt nedlagte EAL-mailadresse.  

- De har ikke valgt at kontakte os på andre måder end vores gamle EAL-mail, som så er lukket, så vi har ikke haft en chance for kunne se den her mail, siger Catharina Andersen, studerende Odense.

I først omgang lød svaret til de tre unge lettere omskrevet: bare ærgerligt, samtidig fik hun en regning på næsten 11.000 kroner for SU, da uddannelsen var afbrudt. Efter at TV 2/FYN er gået ind sagen har SDU lovet at få rettet op på fejlen.

- Da vi får skrevet til de forkerte – eller ikke de rette – mailadresser for at få de ting, vi skal have, og vi så ikke får dem, så sker det automatisk, at man bliver meldt ud. Den misforståelse retter vi selvfølgelig op på nu, så de kan fortsætte deres uddannelse her hos os.