I det fynske folks tjeneste

SDU'ere: Vi holdt alle sammen med Obama

Natten til onsdag fulgte omkring 500 studerende på SDU det amerikanske præsidentvalg. Selvom de kom fra flere fakulteter, var de enige om en ting: Obama er den rette vinder.

01:55

De studerende på SDU fulgte den amerikanske valgkamp hele natten.

1 af 2

Valgfesten på SDU i Odense foregik i elevernes fredagsbar, der i aftenens anledning bød på både Budweiser-øl og Mc. Donalds-mad. Tendensen blandt de amerikanske flag, balloner og burgere var klar. De studerende holdt med Obama.

- Selvom vi i princippet skal være upartiske, så tror jeg godt, vi ved, hvem hele salen holder med - det kan man godt høre, når vi jubler, så det er helt vildt fedt, siger Hanne Volsgård, der til daglig læser Amerikanske studier.

Øl og forelæsninger

Valgaftenen på universitetet blev brugt til meget andet end at drikke øl og spise burgere. En del af universitetets undervisere lagde i nattens løb vejen forbi for at gøre de studerende klogere på valget.

- Vi har haft en del oplægsholdere fra Amerikanske Studier - nogle af underviserne, der har fortalt lidt om nogle forskellige aspekter af amerikansk politik og om hvad man kan forvente af det her valg, og hvad man har kunnet se i primærvalgene osv., fortæller Stephanie Aziz, der er undervisningsassistent på SDU.

De mange studerende, der primært kommer fra Amerikanske Studier, Journalistik og Statskundskab, møder ikke til undervisning onsdag.