Se billeder: I dag døde grisen - i morgen parteres løven

Torsdag parterer Odense Zoo en løve for øjnene af publikum. En begivenhed, der har vakt røre ud over fynske - og danske grænser. Men allerede onsdag tager Den Fynske Landsby livet af en gris - uden særlig opmærksomhed - eller trusler.

Det sker hver dag i de danske stalde, og onsdag sker det også i Den Fynske Landsby i Odense. Her afliver de og "kigger inden for" i en helt almindelig gris foran et publikum af børn og forældre. Noget de jævnligt gør, når der er skoleferie.

- Vi gør det af to årsager. For det første er vi et land, der slagter rigtig mange grise og spiser dem. Men ikke ret mange har oplevet en gris blive slagtet, og børn ser ingen sammenhæng mellem gris og flæskesteg. Og så er vi et museum, der arbejder med landbrug i 1800-tallet, og der er slagtning en vigtig del af årets rytme, siger Lise Gerda Knudsen, overinspektør i Den Fynske Landsby.

Og aflivningen sker altså dagen inden den omtalte partering af løven i Odense Zoo. Men grisen får ikke meget opmærksomhed. Og den fynske landsby får aldrig trusler.

- Vi har aldrig oplevet det der drama hos os - kun spørgsmål. Og der er stor interesse fra gæsterne. Når vi giver en forklaring på det, vi laver, modtages det positivt, siger Lise Gerda Knudsen.

Men parteringen i Odense Zoo har, selvom det ikke er første gang, sådan noget finder sted i haven, givet omtale i en række danske og udenlandske medier. Blandt andre har den britiske avis Daily Mail fået øje på Odense Zoo og drager paralleller til sidste års meget omtalte obduktion af giraffen Marius i Københavns Zoo

Også på de sociale medier har sagen fået en del opmærksomhed. På Odense Zoos egen hjemmeside er der en del negative kommentarer - især fra udlandet.

- Vi havde også overvejet, hvad det, der sker i zoologisk have betød for vores slagtning, men vi har intet hørt til vores arrangement, siger Lise Gerda Knudsen.

Næsten 100.000 har nu deltaget i en underskriftsindsamling på det sociale netværk Care2.com, der opfordrer zoologisk have til at stoppe med aflivningen af dyr.