I det fynske folks tjeneste

Se billederne: Stork spottet på tagryg i Odense

Til aften valgte en stork at holde et hvil på en tagryg i Odense SØ. Hvor længe storken vælger at blive på tagryggen er ikke til at sige.

00:35

Den store fugl landede på tagryggen i et boligkvarter i Odense SØ for at gøre kort hvil. Hvor længe, den bliver hængende, er ikke til at sige. Video: Flemming Ellegaard

56 år.

Så lang tid er der gået, siden en stork sidst har slået sig ned på Fyn. Men selvom storken ikke har for vane at slå sig ned på øen, så stopper det den ikke i at aflægge et visit i ny og næ.

Læs også Redebyggeri i gang: Storken er tilbage efter 56 år

Det seneste besøg skete onsdag aften, hvor en stork valgte at holde et kort hvil på en tagryg i Odense SØ. Og den blev med det samme spottet af forbipasserende, der luftede deres hund. 

Storken landede på en tagryg i Odense SØ. Foto: Flemming Ellegaard

Tilbage i maj i år spottede man faktisk også en stork på en mark i nærheden af den Nordfynske Herregård Oregaard. Og storkens besøg satte det helt store byggeprojekt i gang. 

På herregården begyndte man straks at bygge en stor rede, der forhåbentlig kunne tiltrække storken og indbyde den til at blive. Man drømmer nemlig om, at storken igen vender tilbage og yngler på Fyn.

  Foto: Flemming Ellegaard

Om det er den samme stork fra Nordfyn, der har valgt at flyve en tur forbi Odense er ikke til at sige.

Men for nu ser den ud til at nyde udsynet ud over hustagene i Odense.