Se eller gense fire debatter fra Det Fynske Folkemøde

TV 2/Fyn sendte lørdag live, da Fyens Stiftstidende for sjette gang inviterede fynboerne til det fynske folkemøde i avishuset i Odense.

Debatter om ghettoplan, klima og børneopdragelse var bare nogle af de emner, som du kunne opleve, da Fyens Stiftstidende inviterede til det Fynske Folkemøde i avishuset i midten af Odense.

TV 2/Fyn sendte live på nettet på tv2fyn.dk fra flere af debatterne, og vi interviewede flere af de medvirkende. Så hvis du ikke var med lørdag i avishuset, har du alligevel muligheden for at se nogle af debatterne her. 

Du kan finde debatterne nederst i artiklen.

Som hvert år er mange hundrede mennesker samlet til det Fynske Folkemøde på Fyens Stftstidende.
Som hvert år er mange hundrede mennesker samlet til det Fynske Folkemøde på Fyens Stftstidende.
Foto: Mette Rønn

Sjette folkemøde

Det var sjette gang, at avisen slog dørene op og arrangerede et fynsk folkemøde, hvor fynboerne kunne være med til at debattere aktuelle politiske emner med både lokale politikere og toppolitikerne fra Christiansborg.

Blandt andet skulle avisen Danmarks politiske redaktør, Thomas Funding, interviewe Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, under overskriften "Et Danmark i bedre balance". Netop Kristian Thulesen Dahl forventes at få en central position, når der skal dannes en regering efter det folketingsvalg, som kommer senest i juni næste år. Det interview kan du også se længere nede i artiklen.

Bland dig prisen

Under det fynske folkemøde blev "Bland dig-prisen" uddelt. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller gruppe, der lokalt har taget et initiativ, som giver værdi og styrker fællesskabet. De seneste fem år er priserne gået til 

  • 2017: Susan Dam Andersen fik prisen for sit arbejde med urbane fælleshaver og grønne initiativer som Halmhuset på Flakhaven.
  • 2016: Veflinge Lektiecafe fik prisen for arbejdet med at tage imod de flygtninge, som byen modtog.
  • 2015: Oprør fra Udkanten
  • 2014: Aktionsgruppen Allested-Vejle for arbejdet med at skaffe flere borgere til området for at bevare skolen.
  • 2013: Busbande fra Morud for kampen for offentlig transport

Dette års vinder af Bland Dig-prisen gik til John Kaspersen fra Nørre Aaby for sit arbejde med et aktivt idrætsliv i byen.

Herunder kan de se eller gense fire af debatterne fra Det Fynske Folkemøde.

Debat om ghettoplanen set fra Fyn.

 

Debat om klimakrisen med blandt andre den fynske Energi-, forsynings-, og klimamnister, Lars Chr. Lilleholt (V).

 

Debat med Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl om et Danmark i bedre balance.

 

Debat om hvem der skal opdrage dine børn. Er det mor, far eller staten?