I det fynske folks tjeneste

Se film på busturen: FynBus åbner for wi-fi

Nu kommer der gratis internet i bybusserne i Odense. En evaluering skal vise, om wi-fi også skal være tilgængelig i regional-busserne.

Hvis du ikke har opdaget det, så kan du nu tage en gratis tur ud i cyberspace med FynBus. 

Det fynske busselskab har nemlig åbnet for en test-periode, som formentlig vil betyde, at der kan arbejdes online i busserne, streames tv-serier eller tjekkes nyheder på www.tv2fyn.dk eller i TV 2/FYNs app.

I testperioden er det dog kun bybusserne i Odense, at den gratis adgang er tilgængelig for passagererne.

Wi-fi i alle busser

Test-perioden løber frem til slutningen af november, og vil herefter blive evalueret. Og falder testen godt ud, så rulles der wi-fi-forbindelse ud i alle busser i FynBus' område.

Læs også FynBus lover bedre busdrift med ny busleverandør

Ifølge kommunikationsmedarbejder i FynBus, Morten Pors, så er det dog ikke kun wi-fi-forbindelsen, som skal på plads. Også busserne skal have teknikken i orden, men det vil ifølge ham ske løbende, når Tide Bus midt i oktober overtager busdriften og begynder at indsætte nye busser.

- Det er så det vi tester i øjeblikket i Odense. De busser, der kører regionalt i øjeblikket, er ikke klar til wi-fi, fortæller Morten Pors til TV 2/FYN.

Evalueringen af wi-fi-forsøget vil foreligge sidst i år eller i begyndelsen af 2017. Umiddelbart peger foreløbige test på, at teknikken vil kunne bære det ventede forbrug af data.

Du finder adgangskoder og mere info her.
 

Læs også Fynbus: Rejsekortet er på vej til at gøre det lettere for dig