Se hele debatten: Er det uetisk at holde vilde dyr i zoo?

Er tiden løbet fra at udstille vilde dyr i zoologiske haver? Eller er hensynet til truede dyrearter og vores naturforståelse vigtigere? TV 2 Fyn Event afholder debat foran kattalemurernes bur i Odense Zoo.

Panelet, som sidder klar til at besvare spørgsmål fra publikum og dig, der ser med hjemmefra, består af:

-Bjarne Klausen, direktør, Odense Zoo. Bjarne er uddannet zoolog og har tidligere været direktør for Den Blå Planet og vicedirektør igennem en lang årrække i Odense Zoo.

- Kirsten Andersson Hansen forsker i dyreadfærd på Syddansk Universitet. Hun er oprindeligt uddannet havbiolog og er nu tilknyttet Fjord & Bælt, hvor hun leder dyretræningen. Hun er ekspert i dyrs naturlige adfærd. Kirsten kommer oprindeligt fra USA.

-Björg Kristjansdottir er næstformand i dyreværnsforeningen Dyrenes Alliance. Hun er uddannet læge og bor i Odense. Dyrenes Alliance beskæftiger sig mest med forholdene for produktionsdyr i Danmark, men både foreningen og Björg har en klar holdning til dyrevelfærd i zoologiske haver.

Vil du selv stille spørgsmål til panelet under debatten, kan du skrive dem i kommentarsporet under livesendingen på TV 2 Fyns facebookside