Se hele udsendelsen: Alle sidder på forreste række, når letbanen åbner

15 års arbejde kulminerer lørdag formiddag, når Odense Letbane omsider går i drift. Du kan følge festlighederne direkte.

Vejen derhen har været lang og fuld af bump, men lørdag formiddag rammer Odense Letbane målstregen, når letbanen officielt åbner og går i drift.

Beslutningen om, at Odense skulle have en letbane, blev truffet helt tilbage i 2008, og siden har drømme, ambitioner, store politiske dramaer, forsinkelser, budgetter under pres samt masser af klager og uheld fyldt hos både politikere og borgere i Odense.

Men nu er den her, og det store byfornyelsesprojekt er nået i mål. Det glæder Odenses borgmester, socialdemokraten Peter Rahbæk Juel.

- Mest af alt glæder jeg mig til billedet af, at odenseanerne nu kan komme ind og prøve letbanen, siger Peter Rahbæk Juel.

Letbanen er en del af beslutningen omkring at lukke Thomas B. Thriges Gade og sætte gang i den helt store byfornyelse af Odense Centrum. 

Projektet har været længe undervejs, og derfor er det også en borgmester med "kriller i maven", som ser frem til lørdagens åbningsfest.

- Jeg er vildt spændt på det, og jeg ved også, at der er mange odenseanere, der glæder sig til at prøve letbanen. For det er næppe gået nogen forbi, at vi har bygget en letbane, siger borgmesteren.

Den store åbning

På TV 2 Fyn og tv2fyn.dk kan du fra klokken 10.30 til 13.30 følge det officielle åbningsevent på Flakhaven, hvor vi i studiet ved rådhuset får besøg af en lang række gæster til en snak om letbanen og dens betydning for Odense.

Du kan blandt andre møde:

  • Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S)
  • Transportminister Trine Bramsen (S)
  • Skuespiller Torben Iversen
  • Tidligere borgmester Anker Boye (S)
  • Rådmand Søren Windell (K)
  • Tidligere museumsdirektør Torben Grønnegaard 
  • og en lang række andre kendte odenseanere og fynboer.