Se kortet: Så mange millioner får din skole i Odense

De næste år kan folkeskolerne i Odense se frem til et løft på 625 millioner kroner. I dag blev fordelingen af pengene mellem skolerne præsenteret på et pressemøde.

Nedslidte vinduer, dårligt indeklima og ødelagte stole er måske fortid på Odenses folkeskoler. 

Snart kan skolerne forvente i alt 625 millioner kroner.

Odense Kommune har i dag fremlagt økonomifordelingen mellem skolerne i kommunen, og de kan alle se frem til at modtage et stort millionbeløb.

Det blev i dag præsenteret under et pressemøde på Odense Rådhus. Fordelingen af pengene sker i forbindelse med velfærdsplanen ”Velfærdens Fundament”, der blev vedtaget af et enigt Odense Byråd tilbage i juni 2020.

Planen er udarbejdet med udgangspunkt i, at der i de kommende 10 år bliver væsentligt flere små børn og ældre, der forventes at leve længere. Udover skoler skal Velfærdens Fundament finansiere modernisering af vuggestuer, børnehaver og plejehjem.

Sådan fordeles pengene

Aftalen skal sikre, at der afsættes cirka 1,8 milliarder kroner til velfærd frem til 2030. Ifølge økonomifordelingen står skolerne i Odense samlet til at modtage 625 millioner kroner, der skal være med til at finansiere den kommende modernisering og renovering.

Der er i alt tale om 33 skoler i Odense Kommune, der kan se frem til en finansiering. Øverst på listen ligger Risingskolen, der står til at modtage 35,1 millioner kroner, der blandt andet skal finansiere vedligeholdelse, lokalaftaler og modernisering. Derfor glæder skoleleder på Risingskolen, Pernille Sisse Wessel, sig også til at komme i gang. 

- Det glæder vi os meget til. Vi vil gøre alt for, at pengene bliver brugt bedst muligt. Risingskolen forbliver den dejlige skole, det hele tiden har været, men nu får vi mulighed for at optimere undervisningen og skabe et endnu bedre læringsmiljø, fortæller hun. 

Og på skolen er de heller ikke i tvivl om, hvad der bliver det første der skal renoveres. 

- Jeg tænker, at vores billedkunstlokale, musiklokale og skolens toiletter trænger til en kærlig hånd, siger Pernille Sisse Wessel. 

Nederst på listen ligger Nørrebjergskolen, der samlet står til at modtage 5,6 millioner kroner. Desuden reserveres 30 millioner kroner i en pulje til uforudsete udgifter til senere udmøntning.

Du kan se fordelingen af pengene på kortet nedenfor. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På dagens pressemøde var blandt andet Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, der nu glæder sig til den kommende proces.

- Jeg har en drøm om, at når vi er færdige med det her, så er både inde- og udearealer noget, man er stolt af. Ikke bare på den enkelte skole, men hele lokalsamfundet, fortæller han og fortsætter:

- Nu har vi sat kroner og ører på, hvilke beløb de forskellige lokalområder har at arbejde med. Nu skal vi have en dialog med skolerne, medarbejderne og lokalsamfundet om, hvordan vi i fællesskab kan bruge de her penge, så de giver mest mening.

Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen, Susanne Crawley, deltog også i pressemødet. 

- Det er fantastisk at lande denne aftale. Det er ikke hver dag, man får lov til at forvalte mere end en halv milliard kroner til folkeskolen. Den her plan er blevet til på en anden måde, end vi plejer at gøre. Vi har opgjort omkostningerne grundigt først, og så har vi fundet pengene bagefter, forklarer hun. 

Finansiering har skabt splid

Finansieringen af velfærdsplanen skabte sidste år stor uenighed i Odense Byråd, da et eventuelt salg af Fjernvarme Fyn kom på tale. Handlen blev sidste år stoppet i 11-time, da Energistyrelsen oplyste, at forbrugerne muligvis havde en forkøbsret til fjernvarmenettet i Odense.

 
 
Foto: Odense Kommune

 

 

 

Oversigt

    Oversigt