I det fynske folks tjeneste

Se videoen: Årets første charterfly letter fra Beldringe

Mandag formiddag tog Hans Christian Andersen Airport i Beldringe hul på chartersæsonen 2017.

00:27

1 af 2

Klokken 10.45 lettede årets første Boeing 737-fly med 148 gæster fra Gislev Rejser fra Hans Christian Andersen Airport med kurs mod Napoli i Italien.

Og som tidligere år får lufthavnen ros af gæsterne:

- Det er forrygende. Det er dejligt med det sådan lidt landlige og lokale, og vi kan sidde og følge med i, hvornår vores kuffert kommer ind i flyet. Vi bliver mødt med smil og overskuelighed. Jeg synes det er vildt genialt, sagde Ingrid Marie Sørensen fra Odense.

Hun rejser videre fra Napoli til Sorrento, hvor hun skal bo i et kloster i en uge.

- Rejsen med Gislev giver god mulighed for at rejse videre på egen hånd, så det benytter jeg mig af, siger hun.

Tilsvarende gælder for Elin Denker og Jan Ebbesen fra Vejle. De rejser videre til Rom, som de længe har ønsket at se. Også de er godt tilfreds med den fynske lufthavn.

- Man bliver ikke fristet af at købe alt muligt sprut og kosmetik og den slags, for det er her ikke noget af her, siger de samstemmende.

Lovende chartersæson
Der er udsigt til endnu en god chartersæson i den lille fynske lufthavn.

I 2016 steg antallet af flyvende gæster med 33 procent - i alt 23.183 tog afsted fra lufthavnen - og i år er der kommet to nye destinationer på rejseprogrammet.

Det er Apollo, der flyver otte gange til Kreta, og Gislev, der har føjet Verona til programmet.

Gislev Rejser flyver igen i år også til Pisa, Dublin, Edinburg og Napoli, mens Spies igen fragter gæster til feriebyen Varna i Bulgarien.

Gislev Rejser er det rejseselskab, der sidste år sendte flest chartergæster afsted med omkring 5.000 gæster. En stigning på 72 procent fra 2015 til 2016.