I det fynske folks tjeneste

Se videoen: Pingviner fra Odense Zoo på usædvanlig vandretur

Sneen og det kolde vejr betød, at springpingvinerne i Odense Zoo fik lov af dyrlægen til at komme ud af deres sædvanlige anlæg. 

00:47

Dyrlægen i Odense Zoo vurderede, at det kolde vejr og snemængderne gjorde, at springpingvinerne kunne få en tur ud af anlægget på forsvarlig vis.  Video: Odense Zoo

Pingvinerne i Odense Zoo kom torsdag på en usædvanlig tur ud af deres anlæg.

Læs også Stormvejr blæste panda ud af Odense Zoo

Efter onsdagens snevejr, der har dækket dele af øen med ti centimeter sne, fik dyrepasserne i den odenseanske zoologiske have den idé at tage nogle af springpingvinerne med ud i sneen. Det oplyser Odense Zoo. 

Springpingvinerne lever til daglig i et lukket anlæg sammen med havens andre pingviner, fordi de ikke kan klare de bakterier og svampesporer, der findes i det danske klima.

Lukket zoo uden gæster

Dyrlægen i Odense Zoo vurderede dog, at det kolde vejr og snemængderne gjorde, at de kunne få en tur ud af anlægget på forsvarlig vis. 

Læs også Zoo-direktør fortrøstningsfuld trods ny nedlukning: - Vi har jo prøvet det før

Samtidig blev springpingvinerne ikke forstyrret af gæsterne i Odense Zoo, der er lukket som følge af coronanedlukningen. 

Hvis dyrlægen siger god for det, vil springpingvinerne også de næste dage - hvor sneen forventes at blive liggende - komme på tur væk fra deres sædvanlige anlæg.