I det fynske folks tjeneste

Sejr sender OB tættere på bronzemedaljerne

OB slog FC Midtjylland med 3-1 på hjemmebane, og dermed holder fynboerne liv i drømmen om at tage bronzemedaljerne for snuden af Esbjerg.

OB-spillerne fejrer Jens Jakob Thomasens scoring til 2-0 mod FC Midtjylland. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

FC Midtjylland missede søndag endegyldigt chancen for at genvinde det danske mesterskab, da FC København slog Brøndby, og FCM tabte efterfølgende med 1-3 til OB i Superligaen. 

Læs også Minut for minut: OB slår de detroniserede mestre fra FC Midtjylland

FCM's kamp mod OB blev spillet lige efter, at FC København havde sikret mesterskabet med en 3-2-sejr over ærkerivalerne.

Før kampen i Odense havde FCM med FCK's sejr 14 point op til FCK med fire runder tilbage, og dermed var kampen om mesterskabet afgjort.

Med dagens resultater er det sikkert, at FCM ender nummer to i Superligaen, mens OB jagter tredjepladsen.

OB lægger pres på Esbjerg 

OB ligger nummer fire og har nu et enkelt point op til Esbjerg, som ligger nummer tre og mandag møder FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet kom tidligt i kampen tæt på en scoring ved Bashkim Kadrii, som måtte se sit hårde, flade forsøg reddet af Jesper Hansen.

Læs også 16-årigt stortalent fik OB-debut i Parken: - Det var superfedt

OB har i flere år og også i denne sæson haft det svært mod FCM og havde til søndagens kamp skiftet formation, hvilket gav holdet en ekstra mand på midtbanen.

Det hjalp, for OB spillede en flot kamp og kom kort før pausen i front ved forsvarsspilleren Alexander Ludwig, som headede et langt indkast i nettet.

Fynsk drømmestart på anden halvleg 

OB fik en drømmestart på anden halvleg, da Jens Jakob Thomasen blev spillet fri i feltet efter et flot angreb og sparkede bolden i mål til 2-0.

Efter en times spil fik FCM's Marc Dal Hende reduceret, da han dirigerede bolden i mål efter et hjørnespark. 

Stillingen holdt dog kun et minut, så slog OB kontra, hvor Casper Nielsen blev spillet helt fri af Bashkim Kadrii og nemt kunne score til 3-1.