Seks milliarder ekstra til universiteterne

Regeringen vil investere milliarder af kroner på forbedringer på universiteterne, fremgår det af regeringens finanslovudspil. Rektor på SDU er forbeholden.

Universiteterne kan de kommende seks år se frem til seks milliarder ekstra kroner fra regeringen. Pengene vil regeringen bruge til både nybyggeri og renovering af bl.a. laboratorier. Det oplyser videnskabsminister Helge Sander (V) til Berlingske Tidende i forbindelse med, at regeringen på tirsdag offentliggør sit udspil til en ny finanslov for 2010.

- Det skal også gavne byggesektoren og være med til at skabe mere aktivitet i samfundet, siger Helge Sander.

En del af pengene skal komme fra den tre år gamle Globaliseringspulje, der er vedtaget af et flertal i Folketinget.

Helge Sander understreger, at pengene vil komme "alle universiteterne til gode". Han vil ikke pege på konkrete investeringsområder, men fremhæver, at det alene vil koste cirka en milliard kroner at bygge det såkaldte Panumtårn på Det

Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Formanden for Danske Universiteter og rektor for Syddansk Universitet, Jens Oddershede, roser umiddelbart regeringens plan: - Men jeg vil gerne se udspillet i en sammenhæng. Hvis det betyder, at der bliver færre penge til forskning, så er det knap så godt. Men der er ingen tvivl om, at der er brug for bedre faciliteter til forskning, siger han til Berlingske Tidende.