I det fynske folks tjeneste

OFF sender flere vindere til Oscar-uddelingen

Vinderen af Odense International Film Festivals nye dokumentarkonkurrence indløser samtidig billet til Oscar-uddelingen.

Udover vinderne af Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Animationskonkurrencen kan Odense International Film Festival (OFF) nu også sende vinderen af den nye dokumentarkonkurrence af sted til Oscar-uddelingen. Foto: Odense International Film Festival/OFF/PR

Danmarks eneste Oscar-kvalificerende kortfilmsfestival kan føje endnu en kategori til programmet.

Odense International Film Festival (OFF) har tidligere sendt vinderne af Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence og Animationskonkurrencen videre til Oscarakademiets nomineringsudvalg. 

Nu tilføjes festivalens nye dokumentarkonkurrence chancen for at nå verdens mest prestigefyldte prisuddeling.

Jane Jegind: Imponerende udvikling 

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at Odense International Film Festival får endnu en Oscar-kvalificerende konkurrence. Det fortæller med al tydelighed, at Odenses udvikling ikke kun er fysisk - den er også kulturel, siger by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Jane Jegind (V), til TV 2/Fyn.

Hun tilføjer at det er en stor anerkendelse af, at landets ældste filmfestival har formået at forny og udvikle sin position som kortfilmens centrum i Danmark:

- Det er imponerende at følge udviklingen fra år til år, siger hun.

OFF 2018 finder i år sted fra den 27. august til den 2. september.

Læs også Nok at se på i mørket: OFF er klar med 111 film

Læs også OFF 2018: Overraskende valg af kunstnerisk profil

Fakta om Dokumentarkonkurrencen

De korte dokumentarfilm har altid været velkomne på OFF, men nu bliver der sat ekstra fokus på genren med Dokumentarkonkurrencen.

Den nye konkurrence kommer til at indeholde to priser:
Den Oscar-kvalificerende Bedste dokumentar og The Soapbox Award, der gives til den dokumentar, der bedst bruger sin platform til at udfordre sit publikum.

Med de to nye priser skal der uddeles i alt 13 priser under OFF18.

Kilde: Odense International Film Festival