I det fynske folks tjeneste

Seoul og Odense i tæt samarbejde

Millionbyen Seoul og Odense indgik mandag en hensigtserklæring om at styrke relationerne mellem de to byer. Overborgmesteren for Seoul vil blandt andet skabe en H.C. Andersen Park.

01:34

1 af 2

Delegationen fra Seoul består af 20 mand og i spidsen stor Seouls overborgmester Park Won Soon.

- Jeg har læst H.C. Andersen fra jeg var barn, og eventyrene har bevæget børn og unge over hele verden, så derfor er byen Odense til stor inspiration for unge over hele verden, siger Park Won Soon.

Besøget fra Sydkorea har til formål at skabe et samarbejde, hvor de to byer kan udveksle erfaringer og viden, og delegationen fra Seoul har især fokus på H.C. Andersen.

- Det er dejligt igen at blive bekræftet i, at H.C. Andersen er den mest verdenskendte dansker, og som hans fødeby har vi en særlig forpligtigelse til at hjælpe og brede budskabet ud til Sydkorea og resten af verden, siger Odenses borgmester, Anker Boye(S).

Delegationen besøgte mandag Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus og forskellige statuer af digteren. Park Wan Soon havde selv udtrykkeligt bedt om at se H.C. Andersens fødehjem.

- Det er meget symptomatisk, at hovedstaden Seoul udover kontakt til København også ønsker Odense på banen. Dette er alene på ggrund af H.C. Andersen. Vi skal i den grad huske at udnytte muligheden for at blive kendt i Asien. Det er meget vigtigt, at vi på mange forskellige fronter markedsfører os i Kina, Japan, Sydkorea etc. Ikke mindst Sydkorea er meget interessant al den stund, at den økonomiske vækst er høj, og at købekraften i landet overhaler Danmarks i løbet af i år, siger museumschef for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen.

Borgmesteren fra Seoul har blandt andet intentioner om at opføre en park for den fynske eventyrdigter i sin hjemby, men i første omgang skal den sydkoreanske delegation forhandle om udveksling om ideer og erfaringer med embedsmænd fra Odense Kommune. Udover H.C. Andersen skal de to byer forhandle om samarbejde inden for blandt andet turisme, byplanlægning og elektronisk forvaltning.

Fakta


  • Der bor 10 millioner mennesker i Seoul
  • Omkring byen bor der yderligere 10 millioner mennesker
  • Byen ligger lige syd for grænsen til Nordkorea
  • Byen var efter koreakrigen i 1953 en af verdens fattigste
  • I dag er byen verdens 15. største økonomi og én af verdens mest dynamiske økonomier
  • Sydkoreanernes købekraft er i de senere år steget markant og nærmer sig hastigt danske forbrugeres