I det fynske folks tjeneste

Serbisk mand anker dom for frihedsberøvelse af fynsk kvinde

Den serbiske mand, der tidligere fik 3 års fængsel og permanent udvisning af Danmark, anker sin dom.

En serbisk mand anker tirsdag sin dom for frihedsberøvelse af en 71-årig kvinde ved Retten i Odense.

Sagen bliver anket, fordi den dømte er uenig i rettens afgørelse, oplyser mandens forsvarer Niclas Turan Kandemir.

Den 58-årige mand er idømt tre års fængsel med permanent udvisning af Danmark og indrejseforbud.

Læs også Holdt 71-årig fanget: Serbisk mand idømt fængselsstraf og udvisning

Selv mener manden, at han var kæreste med den 13 år ældre kvinde. Hun har til gengæld en anden oplevelse af forholdet. I retten fortalte hun, at han truede og tæskede hende i lidt over en måned.

Sagen bliver derfor anket til frifindelse, oplyser mandens forsvarer Niclas Turan Kandemir:

- Vi er uenige i den afgørelse, der er afsagt ved byretten i Odense. Vi har påstået frifindelse fra starten af, og det har vi ikke fået medhold i. Nu må landsretten se på sagen, siger han.

Den serbiske mand skal have holdt kvinden fanget i sin lejlighed i Odense fra 28. august til 1. oktober sidste år. Samme sommer mødte de to hinanden på datingsiden Dating.dk.

Forskellige forklaringer

Tilfangetagelsen fandt sted, efter de mødtes anden gang, og kvinden blev både truet, tæsket og spyttet i ansigtet under sit ophold hos den serbiske mand, der har boet i Danmark i en årrække.

Det skete alt sammen for at få en økonomisk gevinst ud af den 13 år ældre nordjyske kvinde, vurderer Retten i Odense tirsdag. I retten lyttede den serbiske mand roligt til dommen, imens han knækkede sin nakke. Alt, hvad retten lægger vægt på, ligger meget langt fra hans egen udlægning af sagen.

Selv mener den dømte, at kvinden ville flytte ind. 

- Vi var forelskede, fortalte han i starten af retssagen. Jeg har aldrig slået hende. Hun havde det som blommen i et æg hos mig, forklarer den serbiske mand. 

Læs også 71-årig kvinde blev lokket i fangenskab og ydmyget en måned

Den dømte mand skal imidlertid både i fængsel og betale 157.000 kroner til den forurettede, som har overført store beløber til hans konto, imens hun var frihedsberøvet.

Senioranklageren Henning Christiansen er på trods af anken tilfreds med dommen.
 - Nu bliver der sat en stopper for, at han kan misbruge og udnytte flere kvinder i fremtiden. Jeg er også tilfreds på kvindernes vegne. De er blevet taget meget alvorligt i sagen, siger anklageren og henviser til, at to andre kvinder vidnede mod den serbiske mand.

De fortalte, at han også havde truet og udnyttet dem begge. Manden er tidligere dømt for trusler og bedrageri mod den ene kvinde og blev tirsdag også kendt skyldig i vold mod hende, som en del af sin samlede dom.