Sexkrænker får forlænget sin varetægt

Retten i Odense forlængede varetægsfængslingen af sexkrænkeren, der blev pågrebet i juli.

Den 40-årige mand har erkendt at have forulempet de to piger fra Øster Skerninge og Refsvindinge sidste efterår, men han er også sigtet for våbenbesiddelse og kemikalier til fremstilling af sprængstof.

Ifølge anklager Jacob Beyer er det den grove paragraf om om besiddelse af sprængstof, manden står tiltalt for at have overtrådt, men han vil ikke kommentere på sigtelserne.

- Jeg kan bekræfte, at sigtelserne mod ham blev læst op i retten, og han er sigtet for både at have krænket pigerne og for besiddelse af våben og sprængstoffer, men retsmødet blev holdt for lukkede døre, så mere har jeg ikke at tilføje, siger Jacob Beyer.

Efterforsker to spor

Efterforskningslederen for personfarlig kriminalitet hos Fyns Politi, vicepolitiinspektør Henrik Justesen, fortæller, at den 40-årige får forlænget sin varetægtsfængsling, mens politiet efterforsker videre på sagen.

- Der er jo to retninger i sagen, som vi efterforsker. Der er overgrebsdelen, og så er der våben og kemikaliedelen. Der kommer nye informationer løbende, og vi er jo ikke kemikere, så vi skal jo også have analyseret, hvad de forskellige kemikalier kan bruges til, siger Justesen.

Den 40-årige mand blev pågrebet på Skippervænget i Odense i begyndelsen af juli, fordi der opstod brand i hans garage, der indeholdt en masse kemikalier.

I forbindelse med ransagningen fandt politiet en rygsæk med blandt andet en halsedisse og nogle strips, der var blevet anvendt ved sexovergrebene, og et DNA mundskrab afslørede, at der var tale om den samme mand.

Mere end 400 personer er blevet DNA testet i den over otte måneder lange efterforskning af sexkrænkeren.

Den 40-årige skal for en dommer igen den 23. september