SF-rådmand: - Det har været et grimt forløb

Efter flere dage med forhandlinger er konstitueringsaftalen på plads i Odense. Ændringerne er få, men forløbet har været grimt, mener Brian Dybro (SF), der dog beholder sin rådmandspost.

- Jeg synes, det har været et grimt forløb dybest set, fortæller Brian Dybro (SF) som en reaktion på de seneste dages forhandlinger på rådhuset i Odense.

Forløbet, der ifølge Brian Dybro har været grimt, startede søndag, da Enhedslisten sprang fra den ellers indgåede konstitueringsaftale med et krav om en rådmandspost. Rådmandsposterne var allerede begyndt at blive fordelt på valgnatten, og de lå helt fast dagen efter valget. 

Derfor er Brian Dybro, der fik posten som ældre- og handicaprådmand, også en kende uforstående over for forløbet de seneste dage.

- Jeg har det personligt sådan, at når jeg har lavet en aftale, hvad enten den er skriftlig eller mundtlig, så holder jeg den, siger Brian Dybro og fortsætter:

- Jeg forstår udmærket, hvis der er mange mennesker, der tænker: Hvad i alverden var det, der foregik? Det har jeg også selv tænkt mange gange i løbet af de seneste par døgn. Jeg er glad for, at vi nu har fået sat en stopper for det cirkus.

Et uskønt forløb

Kort inden midnat tirsdag landede der så endelig en enighed, og rådmandsposterne lander præcis, som de gjorde på valgnatten, og dét er Brian Dybro glad for.

- Jeg er glad og tilfreds. For SF er det selvfølgelig vigtigt, at vi kommer ind og får indflydelse, fortæller han.

I den nye konstitueringsaftale er der dog den tilføjelse, at Enhedslisten får en plads i det eftertragtede Økonomiudvalg. Dén plads kunne Enhedslisten dog godt have forhandlet sig til på valgnatten, mener Brian Dybro, og så havde de været de seneste dage foruden.

- Jeg tror såmænd også godt, de kunne have fået den (pladsen i Økonomiudvalget red.) på valgnatten, men det kræver jo, at man har forhandlingen om det, og kravene om det. Jeg kan bare sige, at det har været et meget uskønt forløb, fortæller Brian Dybro.

De seneste dages uro har ifølge Brian Dybro ikke gavnet tilliden til politikerne på Flakhaven.

- Der er også et arbejde med at opbygge tilliden til odenseanerne, så de har tillid til, at de politikere, de har valgt, faktisk også er i stand til at lede vores by, fortæller han og runder af med:

- Nu er vi nået derhen, hvor alle er glade, og nu skal vi videre.

En parentes i byens historie

De sidste døgns forhandlinger har i følge borgmesteren, Peter Rahbæk Juel, (S) givet nogle rystelser og diskussioner, som han ikke håber gentager sig. 

- Vi plejer at være gode til at konstituere, og det er første gang, jeg oplever, at et parti på denne her måde er sprunget fra en aftale, fortæller Peter Rahbæk Juel og fortsætter:

- Det her skal gerne være en parentes i byens historie.

Sådan er rådmandsposterne fordelt