I det fynske folks tjeneste

Sigtet for dobbeltdrab skal indlægges

37-årig mand, der er sigtet for drab på ægtepar i Odense, skal nu anbringes på en lukket afdeling.

01:25

37-årig mand, der er sigtet for drab på ægtepar i Odense, skal nu anbringes på en lukket afdeling.

1 af 2

Den 37-årige mand, der er sigtet for dobbeltdrabet på et ægtepar i Odense, har det så psykisk dårligt, at han nu bliver overført fra et arresthus til en lukket retspsykiatrisk afdeling. Det har retten i Odense netop bestemt.

- Han har det ikke så godt, så derfor vil han blive indlagt formentlig enten i Middelfart eller på Herstedvester, hvor man så også vil kunne gennemføre en mentalundersøgelse af ham, siger anklager i sagen Henrik Møller.

Den 37-årige har i en måned siddet varetægtsfængslet i isolation. Han blev fredag fremstillet i et lukket grundlovsforhør, og ligesom ved de foregående retsmøder nægtede han at sige noget om sagen.

Han sad blot roligt med bøjet hoved sammen med sin forsvarer og lyttede til, hvad anklager, forsvarer og dommer sagde i sagen.

- Han har ikke villet tale med os. Det hænger nok også sammen med, hvordan han har det med sagen, siger Henrik Møller.

Med afgørelsen om fortsat varetægtsfængsling på en lukket afdeling blev isolationen også ophævet.

- Isolation skal bruges mindst muligt, og jeg har vurderet sammen med efterforskerne, at vi godt kan tage ham ud nu, siger anklager Henrik Møller.

Politiet og anklagemyndigheden er fortsat meget lukkede omkring efterforskningen af dobbeltdrabet, men under retsmødet kom det frem, at man stadig mangler svar på en række tekniske undersøgelser.

Til gengæld har man også den seneste måned løbende modtaget henvendelser fra vidner i sagen.