I det fynske folks tjeneste

Sigtet for drabsforsøg: 27-årig rocker fængslet for knivstikkeri

En 27-årig rocker med tilknytning til grupperingen AK81 er ved Retten i Odense blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabsforsøg.

Et slagsmål uden for værtshuset Viggos natten til lørdag endte med knivstikkeri og en sigtelse for drabsforsøg til en 27-årig rocker med tilknytning til AK81. Foto: Lasse Frost

Et slagsmål uden for værtshuset Viggos i Vindegade i Odense eskalerede natten til lørdag så voldsomt, at en 34-årig mand fra Østfyn blev ramt af to knivstik i henholdsvis ansigtet og venstre side af kroppen.

Manden, der førte kniven, er en 27-årig mand med tilknytning til rockergrupperingen AK81.

Den 27-årige  blev ved Retten i Odense lørdag middag foreløbigt varetægtsfængslet i fire uger med en sigtelse for drabsforsøg og kvalificeret vold. 

Læs også Rockere anholdt: 34-årig stukket i ansigtet med kniv

Ifølge Fyens.dk, der var til stede under lørdagens grundlovsforhør, var der ingen tøven hos retsformand Ingrid Therkildsen. Ifølge Fyens.dk fastslog hun, at der var begrundet mistanke om, at den sigtede var skyldig, at der var risiko for, at han kunne påvirke efterforskningen, at han var tidligere straffet for grov vold samt at han var bandemedlem.

Udover sigtelsen for drabsforsøg er den 27-årige sigtet for grov vold, besiddelse af våben samt besiddelse af kokain.

Derfor var beslutningen, at den 27-årige gerningsmand skal i fængsel under efterforskningen.

Tumult førte til knivstikkeri

Gerningsmanden blev natten til lørdag omkring klokken 02.00 bortvist fra Viggos, der ligger i Vindegade i det centrale Odense. På gaden udenfor værtshuset hidsede den 27-årige sig mere og mere op, og ifølge politiet sparkede han blandt andet efter en forbikørende bil og forsøgte at indlade sig i slagsmål med flere.

Det resulterede til sidst i, at der opstod tumult mellem den 27-årige og en 34-årig mand fra Østfyn.

Pludselig trak den 27-årige en kniv og stak den 34-årige to gange, én gang i venstre side af brystet og én gang i ansigtet omkring halsen og kinden. 

Læs også Knivstikkeri: Dreng fundet blødende bag rådhuset

Kammerat med lang straffeattest

I forbindelse med anholdelsen af knivstikkeren blandede en 27-årig kammerat til gerningsmanden sig og gav den 34-årige, der var blevet stukket med kniv, et spark i ansigtet, imens politiet var optaget af at anholde den første gerningsmand.

Den 27-årige kammerat blev derfor også anholdt af politiet. Ved visitationen blev han også fundet i besiddelse af en kniv.

Ved Retten i Odense blev det ifølge Fyens.dk slået fast, at manden har en lang række domme for blandt andet at bære kniv og andre våben. Retsformanden slog derfor fast, at manden senere vil få en dom for kniven, men alligevel blev han løsladt efter grundlovsforhøret.

Det 34-årige offer er blevet behandlet på OUH og er ikke i livsfare.