Siloen står for fald

Der tegner sig nu et politisk flertal i Odense Kommune for at tillade nedrivning af den gamle jernsilo fra 1917 på Odense Havn.

I det første forslag til en lokalplan for området omkring Havnegade i Odense Havn, var den gamle silo kategoriseret som bevaringsværdig i kategori A, hvilket betød forbud mod nedrivning.

Men firmaet Olav de Linde, der ejer de fleste bygninger omkring Pakhusbyen inklusiv siloen, har gjort indsigelser mod nedrivningsforbuddet.

Og den indsigelse blive støttet af både By- og Kulturforvaltningen og et politisk flertal.

- Vi ville gerne bevare siloen, men det er også vigtigt at der bliver mulighed for at skabe udvikling på havnen, så derfor støtter vi at siloen kan rives ned, siger Jeanette Sandberg Sørensen, SFs medlem af udvalget.

De borgerlige partier i byrådet er også for en nedrivning, mens socialdemokraterne er splittede. Udvalgsmedlem Anders W. Berthelsen kæmper med næb og klør mod en nedrivning.

- Det er vigtigt at bevare et sammenhængende historisk område i havne. Siloen er fra 1917 og den er Danmarks ældste jernbetonsilo. Den har overlevet en havnebrand og jeg synes, at det vil være en skam, hvis den bliver revet ned, siger Anders W. Berthelsen.

I følge Olav de Linde er siloen faldefærdig og byggefirmaet mener, at det vil være umuligt at få et ombygningsprojekt til at hænge sammen økonomisk.

- Man har kunne gøre det i Århus, hvor en gammel silo er blevet til beboelse, og så kan man også gøre det i Odense, hvis der er vilje til det, siger Anders W. Berthelsen.

De fleste andre bygninger i Pakhusbyen skal bevares, og i følge lokalplanen skal området bruges til liberalt erhverv. Samtidig skal byggefirmaet opføre en ny bygning i samme formsprog som den gamle historiske silo, hvis den bliver revet ned.

By- og Kulturudvalget behandler sagen på tirsdag.

Oversigt

    Oversigt