I det fynske folks tjeneste

Sindene i kog over vestfynsk motorvejsforlig

En gruppe beboere fra Speedsbjerg ved Odense er godt gale i skralden. Deres ejendomme skal eksproprieres i forbindelse med udvidelsen af den vestfynske motorvej - det sker først i 2017. 

01:54

1 af 2

Beboerne langs den vestfynske motorvej kan se frem til at deres grunde bliver inddraget, når motorvejen skal udbygges. Men udsigterne er lange, for indtil videre er det bestemt til at ske i 2017.

Michael Agner købte sin ejendom for ti år siden. Han havde mange drømme for stedet. Drømmene blev knust, da han i foråret 2007 modtog planerne om udvidelse af motorvejen.

- Vi har siden været fastlåst og stavnsbundet på stedet. Vi kan ikke sælge. Vi må ikke bygge eller ændre på landskabet. vi kan ikke komme videre, fortæller Michael Agner.

Beboerne mener, de er nødt til at fortsætte med at holde deres huse ved lige, så de kan få en fair pris for den, når eksproprieringen sker.

- Vores ombygning og planer er skrinlagt for hvem gider slå flere søm i, når lortet alligevel skal igennem knuseværket?, spørger Michael Agner.

Se mere i vores udsendelse i aften, fredag, klokken 19.30