Skabte uro ved skole: Fem unge mænd anholdt for besiddelse af knive

Fyns Politi anholdt onsdag eftermiddag fem unge mænd for at være i besiddelse af flere knive. De sidder nu på politigården i Odense.

Den seneste tids bandeuroligheder sad formentlig i baghovedet på flere personer fra Syddansk Erhvervsskole, da en gruppe unge mænd onsdag eftermiddag kørte rundt på knallerter uden for skolen.

Her skabte de tilstrækkeligt med uro til, at politiet klokken 13.49 blev tilkaldt.

- De var bange for, om det var banderelateret, så vi kørte selvfølgelig derud, siger vagtchef ved Fyns Politi, Hans Frederiksen.

Ude ved skolen, der ligger i det østlige Odense, fandt politiet indtil flere knive i en bil, og fem unge mænd blev derfor anholdt. Reglerne for knive blev strammet i juni i år, og det er således som udgangspunkt ikke længere tilladt at bære kniv på sig uanset størrelsen på kniven.

- Hvis man skal have lov, skal det være til et anerkendelsesværdigt formål - og det vurderer vi, at det ikke var, siger vagtchefen.

Banderelationer kan betyde fængsel

Reglerne blev også strammet på et andet punkt. Hvis de anholdte for besiddelse af knive har relationer til bander og øvrige grupperinger, kan en anholdelse resultere i en varetægtsfængsling.

Om de fem unge mænd kan risikere at ende der, bliver afgjort senere i dag.

- De fem unge mænd bliver afhørt senere i dag, og så skal vores jurister tage stilling til, om de måske skal fængsles. Risikoen for at det ender i en varetægtsfængsling er større, hvis der er banderelationer. Så det skal vi have afklaret nu, siger Hans Frederiksen.

Sådan er knivloven i dag