I det fynske folks tjeneste

Skole vil lave klasser kun for tosprogede

Ejerslykkeskolen i Odense overvejer at lave klasser kun med tosprogede børn.

Den meget omtalte Ejerslykkeskolen i Odense overvejer nu at lave klasser kun med tosprogede børn på enkelte årgange. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Den samlede andel af tosprogede elever på Ejerslykkeskolen er 55 procent, men i nogle af mindste klasser er andelen markant højere.

Målet med øvelsen er at holde på de etnisk danske elever.

Muligheden for etnisk deling blev diskuteret på et bestyrelsesmøde 25. september, og forslaget er sendt til skoleforvaltningen i Odense Kommune 12. oktober.

Ejerslykkeskolen har befundet sig i rampelyset i de seneste uger, efter at skoleleder Birgitte Sonsby blev politianmeldt for at sige til en gruppe elever, at "jeg er så skidetræt af jer muslimer, der ødelægger undervisningen."

En svada hun senere beklagede og fik en påtale for.

Det er ikke ulovligt at danne rene indvandrerklasser, men ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning skal en skole præsentere meget stærke pædagogiske argumenter for at gøre det.

Skolebestyrelsesformand Peter Julius erkender, at idéen bryder med skolens princip om balance mellem køn, social og etnisk baggrund.

- Men jeg ved fra vores etnisk danske familier, at vi ikke kan få opbakning til klasser med kun få etnisk danske elever, og så har vi ikke noget valg, siger han til Fyens Stiftstidende.