I det fynske folks tjeneste

Skolechef: Racismesag er slut

For Odense kommune har sagen aldrig handlet om racisme, siger skolechef efter Statsadvokatens melding om ikke at rejse en racismesag mod skoleleder.

For Odense kommune har sagen aldrig handlet om racisme, siger skolechef efter at Statsadvokatens melding om ikke at rejse en racismesag mod en skoleleder.

Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland har afsluttet racismesagen mod skoleleder Birgitte Sonsby fra Ejerslykkeskolen i Odense, og der bliver ikke nogen sag.

Poul Anthoniussen oplyser til TV2/FYN, at sagen er afsluttet for kommunens vedkomne.

Efter to møder med skolechef Poul Antoniussen fik Birgitte Sonsby torsdag 25. oktober en tjenstlig påtale, som er den mildeste sanktion.

- Vi har fra starten vurderet, at der ikke var tale om racisme, så det forhold har ikke spillet en rolle i det tjenstlige forløb, der har været, oplyser Poul Anthoniussen.

Og han slår fast at politianmeldelsen har været en anliggende mellem politiet og den pågældende borger.

Far meldte skoleleder for racisme

Birgitte Sonsby havde den 1. oktober 2012 samlet op mod seks elever af anden etnisk herkomst end dansk på sit kontor for at give dem en irettesættelse. De gad ikke se en bestemt film i en vikartime.

I den forbindelse sagde hun til eleverne, at hun var "skide træt af muslimer og tosprogede, der hele tiden ødelægger undervisningen for andre børn".

Det fik en far til at melde skolelederen til politiet for racisme. En anmeldelse han dog senere trak tilbage.