I det fynske folks tjeneste

Skoleledere: Anmeldelser skader samarbejde

Som udgangspunkt skal skoler indberette forældres vold, men det belaster skole-hjem samarbejdet, hvis det bygger på politianmeldelser, mener skolelederformand.

Mens socialminister Benedikte Kiær (K) erklærer sig "totalt rystet" over, at en skole i Odense har opgivet at indberette, hver gang den får kendskab til, at en elev er blevet slået af forældrene, ser formand for skolelederne Anders Balle anderledes på det.

- Det er da bekymrende, hvis man som skoleleder er nødt til at opgive at anmelde det, for det bør være udgangspunktet, siger Anders Balle.

Han tilføjer dog.

- Men hvis omfanget bliver for voldsomt, og det bliver politianmeldelser, man samarbejder med forældrene om, så kan jeg godt forstå, hvis ledelsen tænker, at der måske er andre ting, der er vigtigere for at få et bedre skole-hjem samarbejde. For det er voldsomt belastende for skole-hjem samarbejdet, hvis det bygger på politianmeldelser.

Socialministeren vil have skolerne til at indberette hver en lussing til kommunen og siger, at underretningspligten ikke skal gradbøjes.

- Vi har en meget klar lovgivning i det her land. Den siger, at man ikke må slå på sine børn. Derfor skal man, selv om der er tale om en enkelt lussing, indberette det, siger Benedikte Kiær.

Hun opfordrer Odense Kommune til at sætte den pågældende skoleleder "på plads", og det vil tilsyneladende også ske.

Ifølge P4 Fyn har børne- og ungerådmand Stina Willumsen (SF) fra Odense Kommune i hvert fald nu indkaldt skoleleder Olav Nielsen fra Humlehaveskolen i Vollsmose i Odense til en tjenstlig samtale.

- Det er ikke i orden, og der er loven fuldstændig klar, siger Stina Willumsen.