I det fynske folks tjeneste

Skolelelever på læsecamp

I alt 16 odenseanske skolelever er lige nu på læsecamp. Her kan eleverne styrke deres evner med en måneds intensiv læse- og skrivetræning.

I alt 16 odenseanske skolelever er lige nu på læsecamp i Otterup. Her kan eleverne styrke deres evner, med en måneds intensiv læse- og skrivetræning.

De 16 odenseanske skolelever er på en måneds læsecamp i Jørgensø ved Otterup. Eleverne kommer fra 7. og 8. klasser i Odense

Det er fire uger væk fra mor og far og sammen med andre unge, der lige som dem, har svært ved at læse. P

Plan T kører hvert år i september og har gjort det siden 2009. Og erfaringer viser, at eleverne lærer rigtig meget af den intensive træning.

Det intensive kursus er finansieret Egmont fonden og Børn og Ungeforvaltningen.

Det er 7. år Odense Kommune tilbyder et intensivt læse - og skrivekursus for folkeskoleelever.

Fakta

Plan T er et fireugers intensivt campforløb for elever i 7. og 8. klasse, som er markant forsinket i deres læseudvikling. Oprindeligt udviklet med en bevilling fra Egmont Fonden, men de seneste fem år gennemført og medfinansieret af Odense Kommune.

Egmont Fonden støtter Plan T med 2,7 millioner kr. i perioden 2013-16 til udvikling af modeller for at styrke sammenhængen mellem det intensive forløb og den almindelige skolegang.

Fire ugers camp for 16 børn koster ca. en halv million kr. – inklusive 16 IT-rygsække. Det vil sige ca. 30.000 kroner pr. barn. Barnets skole betaler 10.000 og Børn- og Ungeforvaltningen de øvrige 20.000 kr.