Skolelever i demonstration på Flakhaven

Flere hundrede skoleelever demonstrerede tirsdag på Flakhaven i Odense. Kravet var et bedre undervisningsmiljø.

Den nuværende lov er fra 2001, og den giver elever ret til et ordentligt undervisningsmiljø.

Men siden da har de kun oplevet nedskæringer, siger formanden for Danske Skoleelever i Syddanmark. Loven alt for bredt formuleret, mener han. 

- Man kan ikke hænge nogen op på at miljøet i skolerne er for dårligt, fordi loven er for ukonkret. Derfor vil vi have en mere detaljeret lov, siger formand for organisationen Danske skoleelever i region Syddanmark Emil Held. 

Stor opbakning

Demonstrationen i Odense blev arrrangeret i sidste øjeblik, så elever fra Næsby Skole lavede her til formiddag bannere, som de tog med ind til Flakhaven. Og blandt eleverne har der været stor opbakning til demonstrationen.

- Den har været rigtig rigtig god. I går var jeg ude at tale med alle klasserne, og der blev jeg klappet ud hver sted, fordi de havde den gejst der skulle til for at komme ind på Flakhaven i dag, siger Stine Petersen, som er elevrådsformanden på Næsby skole.

Politikere forstår problemer

Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti mener, at problemet vil blive løst, hvis regeringen kan beholder magten i Folketinget.

- Der bliver afsat 50 milliarder over de næste 10 år, og pengene vil bliver afsat til skolerne. Derfor vil kommunerne også have mulighed for at investere yderligere, siger folketingskandidat for Dansk Folkeparti, Alex Ahrendtsen

Jeppe Plesner fra Ny Alliance mener dog, at pengene skal øremærkes til skolerne, så kommunerne ikke længere selv kan bestemme, hvordan pengene bliver brugt.

- Jeg mener der vil være brug for, at vi sætter os ned og kigger på, om vi kan øremærke nogle penge, som kommunerne ikke selv må bestemme, hvad de bruger til. Men hvor vi siger, at det er nogle penge vi har sat ned fra centralt hold, og som skal bruges på at renovere skolerne, siger Jepper Plesner, som er folketingskandidat for Ny Alliance.