I det fynske folks tjeneste

Skoler bryder regler om computere

Odenses skoler kan ikke forvente at eleverne har deres egen computer med i skole. Men det gør nogle skoler alligevel, og det vil et byrådsmedlem ikke finde sig i.

Skolerne i Odense skal have præciseret af de ikke kan forvente, at eleverne tager en computer med i skolen. Det mener det konservative byrådsmedlem Lars Havelund, som har oplevet eksempler på skoler, der kræver, at eleverne har deres egen computer med i skole.

Lars Havelund har fået henvendelse fra forældre, hvor eleverne er blevet bedt om at medbringe deres egen computer til undervisningen.

Det er i strid med reglerne i Odense Kommune. Politikerne har besluttet at skolerne skal stille computere til rådighed, men at eleverne gerne må medbringe deres egen PC, hvis de foretrækker det.

Nu skal Børn og Ungeudvalget tirsdag diskutere kommunen principper for brug af computere i undervisningen.

- Folkeskolen skal være lige for alle, og derfor skal vi sikre os, at der ikke bliver lagt et pres på forældrene om at deres børn skal medbringe en computer i skolen. Hvis man har to eller tre børn kan der blive tale om et stor udskrivning til computere, og det kan presse mange forældres økonomi, siger Lars Havelund(K).

Lars Havelund har eksempler, hvor skolen forventer at eleverne har deres egen computer med, selvom det strider mod reglerne for computerbrug i Odense Kommune.

- Jeg har bedt om at vi får en drøftelse af hvordan principperne bliver ført ud i livet, og at skoleforvaltningen sikrer, at ingen skoler forlanger, at elever medbringer deres egen computer, siger Lars Havelund.