Skoletur aflyst: Forældre frygter Malmø

Vrede og tristhed. Sådan reagerer ansatte og elever på Östra Skolan i Malmø efter at en 8. klasse fra Hjalleseskolen i sidste øjeblik har aflyst en planlagt rejse til Malmø.

Det var 8. klassen på Hjalleseskolen, der i sommer indledte dialogen med 8. klassen på Östra Skolan i Malmø, og siden da har eleverne i de to 8. klasser skrevet og snakket sammen over Facebook og via Skype.

Fra 8. december skulle eleverne fra Odense have været i Malmø. Forældrene fra Östra Skolen havde inviteret eleverne fra Hjalleseskolen til at bo privat hos de svenske elever gennem tre dage, så venskaberne og kontakterne kunne knyttes endnu tættere.

Men i sidste øjeblik har skolen i Odense nu trukket sig fra udvekslingsbesøget.

- Vi fik bekymrende mange mail fra nogle forældre, som havde undersøgt Malmø. Et forældremøde viste, at et flertal af forældrene var meget utrygge ved at sende deres børn til byen og især kvarteret Rosengård, og vi kan ikke gennemføre turen uden forældrenes opbakning, siger viceinspektøren på Hjalleseskolen Keld Gantzhorn til Sydsvenskan.

I Sverige bliver den pludselige aflysning modtaget med vrede og tristhed.

- Først blev jeg rigtig vred, men siden er jeg blevet trist. Det er kedeligt at vi ikke er nået længere, og at der fortsat findes så mange fordomme, siger Karoline Linse, der er klasseforstander på Östra Skolan til Sydsvenskan.

Også blandt eleverne på Östra skolen bliver det aflyste besøg modtaget med triste reaktioner.

- Jeg har fundet noget statistik på nettet, som siger, at det er hele 42 procent farligere, at gå ud om natten i Odense end i Malmø, skriver en elev på skolens hjemmeside.

- Alle danskere elsker vel fodbold? Alle danskere er vel rødhårede og har fregner, spiser pølser og drikker øl. Alle danskere er dårlige til engelsk, taler aggressivt og er ofte fulde. Er det sådan det er eller er det bare den opfattelse vi har her i Mølmø, skriver en anden elev.

Sydsvenskan: Föräldrars oro stoppar Malmöresa