I det fynske folks tjeneste

Slagsmål om ældrepenge i Odense

De borgerlige partier i Odense Byråd er fortørnede over at flertallet i byrådet ikke vil bruge 10 millioner kroner til forbedring af forholdene for byens ældre.

Regeringen og Dansk Folkeparti har givet kommunerne penge til et løft af servicen for ældre. Odense Kommune har modtaget 9,7 millioner kroner, men pengene bliver ikke som tiltænkt brugt til at forbedre de ældres forhold.

Socialdemokraterne og SF godkendte på økonomiudvalget onsdag, at pengene skal bruges til at undgå nedskæringer andre steder i kommunen.

- Kommunen skal spare 50 millioner kroner. Hvis vi ikke bruger de 10 millioner kroner til at nedbringe underskuddet, så skal vi spare på børn- og ungeområdet og mange andre steder. Derfor bruger vi pengene til at undgå forringelser i stedet, siger rådmand og medlem af økonomiudvalget Stina Willumsen(SF).

Den disposition er Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti helt uenige i.

- VKO har afsat pengene til forbedringer for de ældre, og jeg synes det er skuffende, at byens ældre ikke får gavn af pengene. Det står i modstrid med hvad S og SF lovede i valgkampen, siger ældrerådmand Jane Jegind(V).

Budgetunderskuddet var på 50 millioner kroner, men med de 10 millioner og penge fra andre steder, er besparelseskravet nu nede på 25 millioner kroner.