Slut i Odense: OB tæver Viborg med 5-1

OB spillede søndag eftermiddag en flot kamp og slog hjemme Viborg med hele 5-1

OB tog tidligt søndag eftermiddag imod Viborg FF på et i hvert fald til tider flot og solbeskinnet TREFOR Park i Odense.

Opgøret fik en lige og noget rodet start, hvor begge hold lavede uforholdsmæssigt mange fejl. Roderiet blev ikke bedre af den kraftige vind på langs af banen – og heller af to lange spilstop, der resulterede i, at Viborg allerede indenfor de første 20 minutters spil måtte udskifte både Osama Akharraz og Serge Deble på grund af skader.

Efter 25 minutter fik Viborgs Jeppe Curth pludselig en stor chance, men den ellers så formstærke angriber nåede slet ikke at reagere, da chancen opstod foran Sten Grytebusts mål.

Efter 28 minutter kom Rasmus Festersen til afslutning, da Anders K. Jacobsen med hovedet lagde bolden tilrette for ham. Men topscorer Festersen tordnede bolden langt over mål. Måske den faktisk flyver endnu.

Lige efter kampen rundede den halve time, viste Rasmus Falk prøver på sit hurtige antrit, hvilket var startskuddet til et halvandet minut langt powerplay mod Viborgs mål. Uheldigvis for hjemmeholdet blev det afsluttet med et helkikset indlæg fra OBs højre back Oliver Lund, der ellers var kommet fri i feltet.

MÅÅÅL!

Blot to minutter senere fik OB spillets største chance, da Ari Skulason trak ind i banen og blev nedlagt af et benspænd. Topscorer Festersen havde denne gang sigtekornet rigtigt indstillet, da han stensikkert sendte bolden i mål, efter at have fintet Viborgmålmanden til den modsatte side. 1-0 til OB.

Fem minutter senere fik hjemmeholdets Rasmus Falk en skudchance efter en kontra, men hans følte afslutning gik over mål.

2-0!

Viborg forsøgte at presse på, men i stedet var det OB, der slog til i den modsatte ende.

Oliver Lund var gået med frem fra sin position som højre back, og snød sin direkte modstander ved at gå den ’forkerte’ vej ind i banen i stedet for mod baglinjen. Og med sit ellers normalt svage ben slog han bolden skarpt ind i hovedet på Rasmus Falk, der havde timet sit løb fuldstændig perfekt og let kunne sende bolden i mål til 2-0. Og så endda med hovedet.

Viborg var i denne periode af kampen tydeligt ramt af de to tidlige udskiftninger af Deble og Akharraz, der fratog dem både speed, kreativitet offensiv gennembrudskraft.

I første halvlegs overtid fik OBs Ari Skulason en kæmpe mulighed for reelt at lukke kampen, da han fik en friløber - men helt skød forbi Viborgmålet.

OB går til pausen foran 2-0.

Lynstart!

Allerede efter to minutters spil af anden halvleg slog OBs lynhurtige angribere til, da Rasmus Falk emd en følt aflevering sendte Anders K. Jacobsen i dybden, og den store angriber svigtede ikke, da han alene med målmand Peter Friis Jensen  iskoldt sendte bolden i kassen til OB-føring på 3-0.

Efter 57 minutters spil udnyttede Viborgs genopstandne Jeppe Curth en blottelse i OB-forsvaret, og han kunne let sætte en frispilning ind bag Sten grytebust i OB-målet til en reducering til 1-3.

I det hele taget var Viborg rigtig godt med i kampen og kæmpede hårdt for den spændingsskabende 2-3-reducering - da OB i stedet lukkede kampen.

Afgørelsen

Efter et godt OB-pres lagde OBs Rasmus Festersen fra højre side af målfeltet perfekt bolden skråt tilbage til angrebsmakker Anders K. Jacobsen, der knastørt sendte bolden i mål ved den fjerneste opstander uden chance for Viborgs målmand.

Så stod der i stedet 4-1 til OB på måltavlen, og selv OB-træner Kent Nielsen var tæt på at måtte trække på smilebåndet.

Med godt et kvarter igen følte Viborgspillerne sig snydt for et straffespark - og det kan man ikke helt fortænke dem i. Men fløjten forblev tavs.

Og endnu engang betød det i stedet action i den anden ende.

Venstreback Jacob Barrett sendte et indadskruet hjørnespark mod den fjerneste stolpe, hvor bolden tæt under mål bliver sendt på opstanderen af OBs Lasse Nielsen, hvorefter Anders K. Jacobsen på returen let kunne score sit tredje mål i kampen.

5-1 og fest på Trefor.

Stensikker sejr

Viborg har spillet et flot forår, hvor de har været svære at score imod, men denne eftermiddag gik alt OBs vej. Og meget lidt Viborgs.

OBs offensive trekløver bestående af Rasmus Falk, Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen både scorede og lagde op, og beviste også, at de altså er utrolig giftige og kan volde alle hold store problemer, når spillet kører.

OB vinder kampen med 5-1 efter en flot sidste time, og tangerer dermed årets største sejr, der også var på 5-1 ude mod FC Nordsjælland.

Med sejren vinder OB alle tre kampe mod Viborg i årets Superliga. Dermed er OB nu blot fire point fra at have præsteret den bedste halvsæson siden sølvårene.