I det fynske folks tjeneste

Smart-kaffe: Tyskere lukker Fyns tre Baresso-barer

Du vil fortsat kunne få din kaffe på adresserne i Vestergade, Odense Banegård Center og Rosengårdcentret.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv

Du skal ikke blive forskrækket, når du skal have dit skud smartkaffe hos din lokale Baresso-kaffebar, og du pludselig opdager, at der står Espresso House på koppen.

Efter 16 år er det nemlig inden længe slut med at købe en kop kaffe på en Baresso-kaffebar. Danmarks største kaffekæde bliver lukket af dens tyske ejere. Det skriver Berlingske.

De tre fynske kaffebarer - og de øvrige 45 der er fordelt ud over det danske land - bliver lavet om til den svenske kaffekæde Espresso House, der også ejes af det tyske investeringsselskab Jab Holding.

Baressos logo bliver skiftet ud med Espresso House - ellers skulle der ikke være den store forskel på indholdet i kopperne. Foto: Jacob Schou Nielsen/Scanpix/arkiv

 - Vi har testet Espresso House i Danmark, og konceptet har fået en meget stærk entre på markedet, siger Baresso Coffees administrerende direktør, Nickolas Krabbe Bjerg, der fortsætter som chef for Espresso House, til avisen.

Det kaffetørstige fynske folk vil ifølge direktøren ikke komme til at mærke meget til omlægningen, som kommer til at foregå over de næste to år.

Personalet skal ikke udskiftes, og kaffebarerne beholder deres beliggenhed, lover Nickolas Krabbe Bjerg i Berlingske.

Således vil der fortsat være en Baresso - eller til den tid en Espresso House - i Vestergade i det indre Odense, i Odense Banegård Center og i Rosengårdcentret.

Fakta

Jab Holding købte Baresso, der blev stiftet i 2000, for et trecifret millionbeløb i 2015. 

Tre uger forinden overtog det familieejede investeringsselskab også den svenske kaffekæde.
Espresso House er den største kaffekæde i Norden med flere end 220 kaffebarer i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

På længere sigt er håbet ifølge Nickolas Krabbe Bjerg at udvide Espresso House-kæden.