I det fynske folks tjeneste

Smitteudbrud på læreruddannelse under kontrol

Ingen elever på læreruddannelsen på UCL i Odense er testet positiv for coronavirus hen over weekenden. Dermed betragter rektor udbruddet som under kontrol.

I alt er 39 elever på læreruddannelsen testet positive for coronavirus. Foto: Masoud Jafari Pouia

Læreruddannelsen på University College Lillebælt (UCL) har været hårdt ramt af coronavirus, men de seneste dages smittetal indikerer, at det lokale smitteudbrud er under kontrol.

I alt er 39 elever testet positive siden søndag i sidste uge. Siden da er antallet af smittede faldet, og i weekenden er bare én enkelt testet positiv. I alt er cirka 1.500 personer blevet testet.

Læs også Ingen nye smittede på UCL: Rektor forventer flere tilfælde

I fem dage var smittetallet stigende på læreruddannelsen, men nu er kurven vendt, og derfor vurderer UCL, at smitteudbruddet på skolen er inddæmmet. 

Smittet på introdag

Den lokale smitte på skolen brød ud, efter en lærerstuderende smittede de øvrige elever under et introforløb.

Forrige søndag kontaktede den første smittede elev UCL. Tirsdag blev 1.072 elever på læreruddannelsen sendt hjem for at modtage onlineundervisning.

Selvom smitteudbruddet forventes at være under kontrol, fastholder UCL at onlineundervise de lærerstuderende de næste 14 dage. Det oplyser rektor Jens Mejer Pedersen til TV 2 Fyn.

Læs også Stiger og stiger: Smittetal eksploderet på Odense-skole