I det fynske folks tjeneste

Smøgerne skal kvittes i Odense Kommune

De ansatte i Odense Kommune har muligvis snart røget deres sidste cigaret i arbejdstiden.

06:56

De ansatte i Odense Kommune har muligvis snart røget deres sidste cigaret i arbejdstiden.

1 af 2

Det skal være slut med at ryge i arbejdstiden for de ansatte i Odense Kommune, skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

I hvert fald hvis det forslag, der fremgår af borgmesterforvaltningens redegørelse, som blev fremlagt på økonomiudvalgets budgetseminar onsdag, bliver til virkelighed.

Gør det det, vil det betyde, at eksempelvis en social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen hverken må ryge i et personalerum, hos borgeren eller i bilen på vej derhen.

- Det gør vi, fordi vi vil hjælpe hende med at holde op med at ryge og dermed fremme hendes sundhed og minimere hendes risiko for at udvikle langvarige sygdomme eller dø alt for tidligt, lyder begrundelsen i notatet fra borgerforvaltningen.

Børn- og ungerådmand Stina Willumsen (SF) har endnu ikke diskuteret det med sin gruppe, men hun synes, at det er et spændende og fremsynet sundhedstiltag.

- Vi skal som kommune turde gå foran og vise vejen, men det er en balancegang i forhold til den personlige frihed. Selvfølgelig skal man ikke miste sit job, fordi man har svært ved at lade være med at ryge, siger hun.

Per Berga Rasmussen (EL) var med på budgetseminaret og synes grundlæggende, at forslaget er positivt.

- Men folk skal ikke føle sig truede på deres job, hvis de har svært ved at holde op, siger han.

Ifølge Inge Clemmensen, der er projektchef for sundhedsfremme på arbejdspladser i Kræftens Bekæmpelse, vil det være første gang, at der indføres røgfri arbejdstid i en hel kommune.

- Det vil have stor effekt og sende et stærkt signal til borgerne samt spare skattekroner, siger hun til avisen.