SMS: Husk at stemme

Vi kender dem fra tandlægen og frisøren. Sms'er der skal huske os på aftaler. Men på søndag kan Odense Kommunes borgere også modtage en sms - af mere demokratisk karakter.

Byrådsmedlem og rådmand i Odense Kommune Jane Jegind (V) har forslået borgmester Anker Boye, at alle kommunens myndige borgere får en reminder på sms, når der d. 25. maj er Europaparlamentsvalg.

I Silkeborg Kommune gjorde man gode erfaringer med sms-påmindelser til de unge før kommunalvalget i 2013, hvor valgdeltagelsen hos de unge under 30 år steg med 27 procent.

Dét fodspor vil Odense Kommune nu træde i. Hvis et flertal i økonomiudvalget bliver enige inden for de nærmeste dage, vil kommunens borgere modtage en valg-sms på søndag.

- Det at vi kan sende en sms om, at man kan stemme indtil klokken 20, gør forhåbentlig, at flere vil sige: "Jeg skal også gøre min borgerpligt. Jeg skal også hen at stemme", siger Jane Jegind til TV 2/FYN.

Systemet med service-sms'er bruges allerede i forbindelse med vejarbejde. Det er derfra, at Jane Jegind er blevet inspireret.

Udgiften til de mange sms'er bliver omkring 25-30.000 kroner, alt efter om kommunen vælger at sende en sms til alle myndige borgere eller kun til de over 29 år. Mange unge får nemlig allerede en sms, fordi de er med i et landsdækkende forsøg, hvor det undersøges hvordan man øger valgdeltagelsen generelt blandt unge mellem 18 og 29 år.