Snart flertal af indvandrere i Odense NØ

I Odense Nord Øst bor der snart flere med indvandrerbaggrund end danskere.

Etniske danskere er godt på vej til at blive minoriteter i flere postnumre landet over. Det er i Odense Nord Øst, Brøndby Strand og i Brabrand.

Ugebrevet A4 har analyseret, hvor mange personer med indvandrerbaggrund der bor i hvert postnummer i Danmark.

Og i postnumrene 5240 Odense NØ, 2660 Brøndby Strand og 8220 Brabrand er de etniske danskere ved at være i mindretal.

Analysen bygger på tal fra Danmarks Statistik.

Den dækker over indvandrere, flygtninge og deres børn og viser også, at indvandrerne bor tættest i postnumre i København, Aarhus, Odense og Aalborg, men også i 6705 Esbjerg Ø og 9220 Aalborg Øst har mange valgt at slå sig ned.

Omvendt er 99 procent af alle borgere etniske danskere på Anholt og i Bagenkop på Langeland.

Generelt har landområderne meget få beboere med indvandrerbaggrund, mens der i byerne kan være voldsom forskel på sammensætningen af beboere fra kvarter til kvarter.

Blandt andet bor få indvandrere i centrum af København, men mange i København N.

Og mens meget få indvandrere bor i Hinnerup, så har næsten hver tredje indvandrerbaggrund i nabopostnummeret Tilst nær Aarhus.

Odenses borgmester Anker Boye , Soc. dem., erkender, at der er udfordringer i Vollsmose. Men de mange unge indvandrere i området rummer også et potentiale for Odense.

- Vi har en masse unge mennesker, som vi har behov for i forhold til at sikre den nødvendige arbejdskraft i byen i fremtiden. Det kræver selvfølgelig, at de uddanner sig, og den gode nyhed er, at det er de begyndt på, siger Anker Boye til Ugebrevet A4.

Gennemsnitsalderen i Vollsmose er helt nede på 31 år.

/Ritzau/olho/