I det fynske folks tjeneste

Snorken på biblioteket: Sovekoncert blev et hit

Psykedeliske lyd- og lysinstallationer skabte rammen om 12 timers udsolgt sovekoncert. Arrangørerne lover, at det kommer igen.

01:47

Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach

Lydkunstneren Karsten Pflum og lyskunstneren Motorsaw, som udtales på jysk, tog natten til lørdag deres publikum med på en 12 timers lang rejse ud i elektroniske landskaber. 

Musikbiblioteket i Odense meldte allerede om alt udsolgt dagen efter, at billetterne til den såkaldte sovekoncert blev sat til salg. 10 ekstra pladser blev gjort tilgængelige og de røg også hurtigt. 60 nysgerrige personer mødte derfor op fredag aften til en total-oplevelse af de særegne. 

TV 2/Fyn var selvfølgelig med og undertegnede reporter følte det som om, at jeg skulle på en syret lejrskole, da jeg med min sovepose mødte op i den gamle banegårdshal.

Fantasien kommer i spil 

Jeg ligger og kigger op i loftet mellem de lange reoler. Placeret mellem CDer med world-music og orkerstermusik - Edgar Grieg og Caceres. Grønne og blå lys svæver hen over. Jeg forestiller mig, at jeg er trådt ind i et rum, hvor en ond videnskabsmand hersker og eksperimenterer med min fantasi.

Kirkeklokker forsvinder i lyden af skridt i fugtige visne blade. Ved en sovekoncert kommer min forestillingsevne i spil, for jeg skal ikke så meget andet end at ligge her til i morgen tidlig. Intet distraherer - og så begynder tankerne at vandre. 

Lyset og lyden får mig til at associere, og tankerne bringer mig steder hen, som er langt væk. Lyden af en gong gong får mig til at se små munke løbe forbi mig på en tibetansk bjergvej. 

I søvnens limbo 

Jeg prøver ikke at falde i søvn, men må til sidst overgive mig. I løbet af natten vågner jeg flere gange, hvor det er svært for mig at finde ud af, om jeg blot har sovet i fem minutter eller flere dage. 

Koncerten slutter, da solen står op. Der er en harmonisk ro over alle gæsterne ved morgenmaden. Jeg føler mig ikke helt udhvilet, men alligevel er jeg ikke træt. Jeg har en følelse af at være høj.

Lys og lyd kan gøre meget ved os og bringe sanser frem, som går ud over, hvad vi kan høre og se. Nattens sovekoncert var arrangeret i samarbejde med Phono Festival, som helt sikkert har andre psykedeliske oplevelser på programmet. Festivalen foregår i Odense fra 6. - 8. oktober. Du kan læse mere om festivalen her.