Sølv-skuffelse i klubhuset - men Lasse Norman får endnu en chance for guld

Onsdag vandt det danske banecykelhold sølv, men forventningerne var en guldmedalje. Derfor var der skuffelse i Cykling Odense.

Allerede inden fynske Lasse Norman Hansen, Rasmus Lund og resten af banecykelholdet havde spændt hjelmene, var cykeltræner i Cykling Odense Allan Poulsen sikker på, at guldet var hjemme.

- Der har altid været to fynboer på holdet, når vi har vundet 4.000 meter, så sådan er det. De slår verdensrekorden og vinder guld, lød det skråsikkert fra den erfarne træner.

Desværre gik det ikke sådan, og der gik et sug igennem klublokalet i Bolbro, da Italien ræsede ind over målstregen 0,166 sekunder før danskerne.

- Det var en skuffelse. Hold da op. Det havde jeg slet ikke regnet med, det der. Jeg troede, vi havde sat ny verdensrekord, siger Allan Poulsen.

Havde håbet på guld

Lyden fra tv-skærmen brager videre, men stilheden er alligevel til at høre i lokalet.

Lasse Norman Hansens mor bruger et øjeblik på at sunde sig og tørre øjnene. De rød-hvide flag, hun holder i hånden, kommer aldrig i bevægelse.

- Det var meget nervepirrende. De fik sølv, men vi havde håbet på guld, fortæller Helle Bolund Hansen.

Lasse Norman Hansens mor, Helle Bolund Hansen, håber fortsat på guldmedaljer til sin søn. Lørdag skal han endnu engang på cyklen. Denne gang i parløb med Michael Mørkøv.
Lasse Norman Hansens mor, Helle Bolund Hansen, håber fortsat på guldmedaljer til sin søn. Lørdag skal han endnu engang på cyklen. Denne gang i parløb med Michael Mørkøv.
Foto: Anton Gyde

Guldet var da også dansk lige indtil sidste omgang.

- Vi vidste jo godt, at det blev så tæt, siger hun.

Der er dog stadig chancer for danske cykel-guldmedaljer. På lørdag skal Lasse Norman Hansen nemlig i aktion igen, når han skal køre parløb med Michael Mørkøv.

- Jeg tror, at han og Michael kan køre fra alle de andre. Det håber jeg, siger Helle Bolund Hansen.

I marts vandt parret VM-guld.