I det fynske folks tjeneste

Somalisk talsmand lettet

Talsmanden for somalierne i Odense, Abdi Rashid, er lettet over, at Fyns Politi har droppet sigtelsen mod den somaliske fritidsklub i Vollsmose.

Den somaliske fritidsklub i Vollsmose er blevet renset for anklager om vold mod børnene.

- Der er især en lettelse for forældrene til børnene, der har været frustrerede og følt, at de ikke er blevet orienteret og taget med på råd fra den folkeskole, hvor sagen opstor, siger Abdi Rashid til Ritzau.

I december fortalte en af de unge brugere sin lærer på Abildgårdskolen om en episode, hvor han var blevet slået af en voksen i fritidsklubben i Bøgeparken. Oplysningerne blev videregivet til Børn- og Ungeforvaltningen, der meldte klubben til politiet, der nu har undersøgt sagen. Politiet har ikke fundet personer, der er blevet slået og har derfor frikendt klubben.

- Der har været så mange misforståelser og påstande i den her sag, at det er godt, at politiet en gang for alle har undersøgt det til bunds og kan afkræfte anklagerne. Selvfølgelig er vold mod børn uacceptabelt. Det er kommet som et chok for os, at foreningen er blevet hængt ud som et sted, hvor børn er blevet slået, siger Abdi Rashid.

Han mener, at fordomme for indvandrere og flygtninge og manglende kendskab til det somaliske miljø har ført til misforståelser.

Somalisk Børne- og Ungeforening, der driver skolen, vil ikke kommenterer afgørelsen, men børn- og ungerådmand Jane Jegind siger:

- Vi tager afgørelsen til efterretning, og dermed anser vi også sagen for afsluttet. Det er dejligt - ikke mindst for børnene - at det har vist sig, at der ikke er noget. Og den proces, vi nu har været igennem, mener jeg også, har været til gavn for skolen.