I det fynske folks tjeneste

Søsteren til Odense Letbane kører endelig med passagerer

Torsdag kører letbanen i Aarhus med sine første passagerer. Odense Letbane skal i fremtiden igennem samme sikkerhedsgodkendelser, som har forsinket letbanen i Aarhus.

00:29

Video: TV 2 Østjylland

I Aarhus var der mange glade miner, da letbanen langt om længe kunne køre med sine første passagerer torsdag formiddag. 

Læs også Letbanedirektør garanterer: Ingen Aarhus-historier i Odense

Letbanen skulle i første omgang have været klar i sommer, men startdatoen blev rykket til den 23 september. Dagen inden den helt store åbning i september blev det så udskudt igen. Trafikstyrelsen satte foden ned, fordi der manglede forskellige sikkerhedsgodkendelser. 

Aarhus Letbane er magen til den letbane, vi skal have i Odense, som forventes at være klar i 2020. Inden da skal den igennem samme sikkerhedsgodkendelser, som letbanen i Aarhus. 

Regner ikke med forsinkelser i Odense

Direktøren for Odense Letbane, Mogens Hagelskær, er glad for, at letbanan nu kan køre i Aarhus. Han har tidligere fortalt, at de ikke regner med at komme i samme vanskeligheder hos Trafikstyrelsen, som de kom i Aarhus. 

Aflysningen i Aarhus skyldtes dengang, at Trafikstyrelsen ikke kunne godkende sikkerheden hos letbanen og hos operatøren, Keolis, som står for driften af letbanen. Men ifølge Mogens Hagelskær har de i Odense garderet sig mod, at en lignende situation vil kunne opstå hos dem.

Læs også Flertal af odenseanere vil ikke bruge letbanen

- Inden vi sendte vores udbudsmateriale for operatøren ud, har vi indarbejdet i materialet, at inden operatøren overhovedet kan få lov at lave prøvedrift i Odense, så skal alle godkendelser være på plads. Så vi kommer ikke til at stå i en situation, hvor vi dagen inden, vi skal åbne letbanen i Odense, bliver nødt til at aflyse, sagde Mogens Hagelskær i september. 

Desuden har letbanen i Odense allerede været i dialog med Trafikstyrelsen det seneste år, så de i god tid får forberedt sig på sikkerhedsgodkendelserne, inden letbanen står færdig.